Tuesday, February 5, 2008

KILICBALIGI / SWORDFISH



MALZEMELER :
* 1 parca, biftek seklinde kilicbaligi
* Kanola yagi, tuz ve karabiber
Sosu :
* Salatalik, kirmizi biber, sogan, yarim limonun suyu, 1 dal nane, bir fiske kirmizi biber, zeytinyagi
YAPILISI:
1-Kilic baligi yeteri kadar tuz ve karabiberle tatlandirilir.
2-Tavada 2-3 kasik kanola yagi isitilir.
3- Isinan yagda baligimiz, alti ve ustu guzelce kizarana kadar pisirilir. Asagi yukari 4 dakika her bir yani icin.
Sosun hazirlanisi:
1- Salatalik soyulur, cekirdekleri cikarilir. Fotografta goruldugu gibi minicik kareler halinde dogranir.
2- Kirmizi biber ve sogan da salataligin dograndigi buyuklukte dogranir.
3- Yarim limonun suyu, kirmizi biber, ince dogranmis taze nane yapraklari ve zaytinyagi eklenir.
Sos hazir hale geldi. Ayni gun pisirdigimiz beyaz pilavla birlikte baligi servis ettik. Baligin uzerindeki beyaz sos da aslinda koyu bir cacik ( tzatziki). Baligi pilav tahtina yerlestirdikten sonra , cevresini hazirladigimiz sosla susledik.
Kilic baligi, tadini bilmedigim bir balik. Hala da bilmiyorum. Yeniliklere acik, yeni tatlara kapaliyim. Aileden gelen yemek zevkimiz disina pek cikamam. Bu tabak goruntu olarak guzel oldu, ama dilerseniz, siz, bildiginiz bir balik filetosuyla bu tarifi deneyebilirsiniz.
Malzemelerin orijinali :
* 4 oz cucumber, peeled, seeded, finely diced
* 2 oz red pepper, finely diced
* 1 oz spanish onion, finely diced
* Juice from 1/2 a lemon
* Leaves from 1 branch mint - chiffonade
* Pinch of chili flakes
* 1 oz olive oil
*******
* Swordfish steak
* Canola oil
* Salt and pepper

12 comments:

ezgi uğurlu said...

canım acaip şık olmuş çok havalı ok iştah açıcı görünüyor.ellerine saglık
sevgiler

zerrin - misss said...

Enfesss,

bayılıyorum kılıç balığına. Genelde şiş olarak yapıp yedim ama bu hali hem çok şık hem de ekstra leziz görünmekte..

Canım benim ellerine salık.

Sıcacık sevgiler.

www.misssgibi.com

DANIEL EFE said...

Ezgicigim, sevimli blog komsum, cok sagol.
Zerrin Hanim
Kilic baligi benim icin, ansiklopedilerde bakmak icin bir balikti, ama lezzetliymis madem, tereddut etmeden tavsiye edebiliriz, tesekkurler

serinmavi said...

Eline sağlık canım,çok leziz görünüyor...Selamlar....

eyvahhyemekyandiocakbatti said...

hımmmmm mmmhhhhh harika olmuş bu yaaaaa ellerine sağlık şekercimmmmmm hem görüntü hem lezzet süper yemiş kadar oldum ayol:))))) sevgilerimle

Feyza Fidan said...

Canımmmm,
Bana olmuş diyene bak helee... Ayol sen hepten olmuşsun bu işin erbabıı..Valla bayıldım balığınada resminede :))
Sıra brownide bekliyorum ,Daniel Efe'nin anasıııı...
Çok öptüm seni...

tadinadoyamadım-dilek said...

Canım ellerine sağlık valla süpper görünüyor.Sunum çok şık olmuş.hiç hayatımda denemediğim bir tat:)

sevgiyle kalın

Kevser said...

Bu balikli tabaga bende bayildim, sunum harika, tabagin üzerindekiler süper, ellerine saglik arkadasim.

Baligin üzerindekini ben ilk önce sour cream gibi birsey sandim, sonra cacik oldugunu okudum, eminim tadini cok iyi tamamlamistir.

Selam ve sevgilerimle..

ayseyaman said...

ellerine saglik! Sunum cok guzel!
buradaki balıklar bizim denizlerin balıkları gibi olmuyor sanki. Denizin suyundanmıdır, yemindenmidir bilmiyorum :)
Gercekten balik tadını almak zor..
Ama soslu balığın tadı eminim güzel oluyordur.
sevgilerle

Baharcicegi said...

balik olsunda hangsi olursa olsun,kilic baligini yemedim ama görüntüsü sunumu harika olmus elinize saglik

DANIEL EFE said...

Guzel yorumlariniz icin cok tesekkurler.
Kevser dedigin dogru, bu sour cream'le yapilmis bir cacik. Yogurt yokmus da o yuzden sour creamle yaptik. Dogruyu soylemek gerekirse tadi fena olmadi. Sadece tadina bakmakla yetindim, cunku sour creamin icindeki kolari miktarini yazmaya buradaki rakamlar yetismez :)

aslı'nın mutfağı said...

Nefis bir fotoğraf çekmişsiniz,gerçekten çok beğendim.. Ellerinize sağlık :)