Tuesday, March 4, 2008

MEYVE TABAKLARI / FRUIT TRAYS

FRUIT PLATE
Sefimiz tek tek hazirladigimiz tabaklar hakkinda elestirisini yapti. Bu tabaga SIFIR verdi, meyvelarin kabuklari uzerindeymis, kimin ananas kabuguyla isi olurmus. Hakli ben de begenmedim, goruntu de pek bir karisik ustelik. Yalniz bu fotografi cekerken ne yaptiysam uzumlerin uzerinde isiklar var, nasil yaptim acaba? Fotografcilik tarihine kara leke olarak gececek bir hata mi bilemiyorum ama ben begendim.


FRUIT PLATE
Bunu da begenmedi, ben de begenmedim. Meyvelerin boyutlari birbirinden farkliymis , ustelik gorunen iki cesit kavun olmasi muhtemel olcuden cok buyukmus. Yani yiyebilmeyi zorlastiracak kadar buyuk.

FRUIT PLATE
Bunu Vietnam'li kardes yapti. Ananaslara cicek sekli verdi, bir de meyveleri Cin Bufe (acik bufe)'lerindeki gibi kesmis. Ama Sefimiz begendi mi, tabi ki hayir. Meyvelerin boyu buyuk. Kurdan batirdiklarinda alabilecekleri sekilde olmali sanirim. Bir de uzumu salkim halinde koymus, oysa bir defada alinabilecek kadar kucuk kucuk kesilmis olmaliydi

FRUIT PLATE
Ortaya ananas yapraklari koyulmus, ustunde kimligi belirsiz meyveler guzel duruyor ama, bu tabagin her tarafi hata. Bir kere fazla doldurulmus ve fazla yaygin gorunuyor, yukari dogru yukselmis olmaliymis. Keza buyuk dogranmis ve kabuklu meyveler de var.
FRUIT TRAY
Bu da benimki. Yukaridaki saydigim, buyuk meyve ve kabuklu meyve hatasi bende de var. Cileklerin yapraklarini gosterip, hatta onlarin sacini ceker gibi yapip, 'bunlarin tabakta isi ne' dedi. Insanlar onlari ayiklamakla mi ugrasacaklarmis. Tabak duzeninden kendime ben zaten sifir veriyorum. Planim meyve sisleri yapmakti, 'ben Sefim, dogranmis ve tabakta guzelce yerlestirilmis istiyorum bunlari' deyince sef aceleyle bu kadar yaptim ama biraz ugrasmaya firsatim olsa daha iyilerini cikarabilirdim.
Meyveleri cesitli kurabiye kaliplariyla kesiyorlar. Dondurma kasigina benzer ama onun kucugu bir aletle kavun ver karpuzdan kucuk toplar yapiyorlar. Ananasin kaderi zaten cicek olmak. Bu sekilde kesilmis meyvelerle cok guzel sisler yapiliyor ve o sislerden mutesekkil vazolar, ayni kurabiye kovalari gibi, cok guzel ve zevkli gorunuyor.

9 comments:

EZGi :)) said...

CANIM HEPSİ BİRBİRİNDEN HARİKA GÖRÜNÜYOR AMA EN GÜZELİNİ SEN YAPM IŞSIN.ELLERİNE SAGLIK KOCAM AN SEVGİLER

Feyza Fidan said...

Şefimmm o ne yaaa...İçinde yok yok :))) Bayıldım valla...
Öpüyorum seni...

Aybike Ceylan said...

Ellerine saglik Nagehan, cok guzel bence hepsi.

Sizin hoca baya titiz biri galiba hersyi mukemmel istedigine gore:)

Sevgilerimi gonderiyorum ve cok guzel bir hafta diliyorum, sevgiler.

Anonymous said...

Valla Nagehanım, şeften size sabır versin :)))

ayol aynı boyda olmasa nolur yeriz biz :))))
ben vietnamlı kardeşe hoca ayıp etmiş diyorum başkada bişi demiyorum :)))

sevgiler canım

www.misssgibi.com

Anonymous said...

aaa bak ben bu tabakların hiçbirine hayır demem helede karpuzu falan bukadar özlemişken kabuklumu olsun daha iyiya ben ordan tutar ısırır kabuklarınıda atarım.:)) yinede en güzel seninki ellerine sağlık. umarım sınıfın en başarılı öğrencisi olur bize müthiş tiyolar verirsin.Hayatta kolaylıklar,mutluluklar...
www.tees.blogcu.com

Aynur said...

sefim deyince bastan esiniz falan sandim ama degilmis :) Siz okuyormusunuz? kursa falan mi gidiyorsunuz?

yaa tabi onlar profesyonelce bakiyorlar biz öle degil bize hepsi guzel geliyor.demekki herseyin bir usulu adabi var.

yinede herkesin ellerine saglik bence hic de fena degil.sef gözüyle bakamiyorum:)

selamlar

www.aynurdantarifler.blogspot.com

www.ayyachat.blogspot.com

DİDEM ÖZCAN said...

Nagehan'ımmm,
Tabakların içine düşesim geldi benim:)) Sizin şef nesini beğenmedi anlayamadım:)))

Kocaman öptüm seni...

sıcacık sevgiler...

Gönül said...

ahahahahaha meyva pazarı gibi tabak tabak değil pazar alanı:)))) kıs seninki güzel bide vietnamlı olaan:)) hele ilkini bende begğenmedim kabıklı kabıklı o ne öyle..sende üşenmede ayıkla şu çilekleri:)))) hade bakalım sizin hoca da heç beğenmio heç bişiyiii:))) hade öpüyorum soy kabıkları ayıkla çilekleri hazırla benim için bi tabak bakıyım..hatta üstünede şanti gezdir ohhh misler gibi...çapaklımı öp kı benim için yerim onu ben:))) sevgülerimle

~Semra Mutfakta~ said...

NAGEHAN'CIM DOĞRUSUNU İSTERSEN BEN VİETNAMLI ARKADAŞIN TABAĞINI HEPİNİZİNKİNDEN ÇOK BEĞENDİM,SENİNKİ SANA HAFİF KALMIŞ BU KADAR BECERİKLİ BİR BAYAN ÇOK DAHA İYİSİNİ YAPARDI BENCE.CNM BU ARADA HİÇ ŞEFİNİZİN BEĞENDİĞİ BİR TABAK OLMADIMI?MESELA 10 PUAN ALAN.CNM SANA KURSUNDA BAŞARILAR DİLERİM Kİ ÖYLESİN.ŞİMDİLİK HOŞÇAKAL.