Thursday, March 13, 2008
HAVUCLU KEK / CARROT CAKE
MALZEMELER:
* 1+1/3 su bardagi (cup) un
* 1 su bardagi seker
* 1,5 tatli kasigi kabartma tozu
* 1 tatli kasigi kabartma tozu
* 1 tatli kasigi tarcin
* Yarim tatli kasigi karanfil
* Yarim tatli kasigi muskat
* Yarim tatli kasigi yeni bahar
* Yarim tatli kasigi tuz
* 2/3 su bardagi siviyag
* 3 yumurta
* 1,5 su bardagi rendelenmis havuc
* Yarim su bardagi rondodan gecirilmis ananas (genelde konserve olan tercih ediliyor)
YAPILISI:
* Son dort malzeme ayri bir kapta karistirilir. Kalan butun malzemeler ayri bir kapta karistirilir.
* Yumurtali sivi karisim unlu karisimla birlestirilir.
* Yaglanip unlanmis kek kalibina karisim dokulur.
* Onceden isitilmis 165 derece firinda pisirilir. Kurdan testiyle pisip pismedigi kontrol edilir
ICING
(KEKIN UZERINDEKI KREMA)
MALZEMELER:
* 240 gram krem peynir (philedelphia)
* 85 gram tereyagi
* 2 tatli kasigi vanilya ekstresi (sivi)
* 3 su bardagi pudra sekeri
YAPILISI:
* Krem peynir ve tereyaginin saatler oncesinden oda sicakliginda bekletiliyor olmasi lazim.
* Mikserle butun malzemeleri karistirip kremamizi elde ediyoruz.
Gelelim benim sahsi gorusume. Havuclu kek Amerika kitasinda boyle yapiliyor ama ben fazla baharatli buldum. Butun baharatlar yakissa da , yukarida, listede belirttigim miktarlarin yarisi bence daha ideal. En azindan bizim damak zevkimize daha uygun olur. Eger konserve anans bulma imkaniniz yoksa, ananassiz da yapabilirsiniz bu keki. Ama un miktarinda kucuk bir indirime gitmek gerekir. Cunku ananas kekin sivi kisminin bir parcasi. Sivida bir azaltma oluyorsa katilarda da bir azaltma olmali. Genel olarak kek icinglerine karsiyim. Cunku onlar birer kalori yumaklari. Kek kendi basina yeterince guzel ve kalorili. En azindan icinde besleyici ogeler var. Icinge ne gerek, yine bir ama diyerek bu icinge bayildigimi itiraf etmeliyim. Tadi o kadar guzeldi ki anlatamam. Denemeniz lazim. Cok ince bir kat olarak surulurse pek fazla bir extra kaloriden de soz edemeyiz.
Kekin sadece gordugunuz kucuk dilimini eve getirdim, gerisini bir arkadasa biraktim, eve daha fazla kalori tasimamak icin. Fazladan icingimiz vardi, onlari alip eve getirdim ki krema torbam ve farkli uclariyla calismak icin. Bir parca evde calisma yaptim ve sonra Allah bana akil fikir versin oturdum butun calismami yedim. O kadar cezbedici bir tadi var ki. Sanirim cikolata gibi mutluluk hormonunu ziplatan bir sey.
Son olarak icingin bir keke fazla oldugunu, yukarida verdigim miktarin yarisinin bir kek icin yeterli olabilecegini soylemek isterim. Bir de keke krema surerken tabanini uste alip ust kismini da taban yapiyoruz. Ust kisim duzgun gorunsun diye. Yine de benim kekime bakarsaniz alttaki bombeyi biraz traslasam iyi olurdu gibime geliyor. Afiyet olsun hepinize
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
26 comments:
Nagehan'cigim,
Havuclu keki her zaman severek yemisimdir, seninki de harika olmus. Tarifini bekliyorum.
Bu arada sogan ve sucuk hikayeni, severek okudum. Gurbette olunca hepimiz ayniyiz demek ki.
Sevgiler ve selamlar.
Efe'min anneciğiii,
Bu nasıl bir görüntüüü... Ben tarifi bekliyorum dört gözle:)) Çok canım çekti vallahi:))
Ellerine sağlık, kuzuna ve sana öpücükler...
Sımsıcak sevgiler....
Bayıldım,ah şimdi olsa höpür höpür yerdim ellerine sağlık
Eeeee Şefimm bişi unutmadın mı??? Anaa gösterdin bu nefasetli keki tarifini virmeyecenmi bacım ya :)))
Hadi bekliyorum dört gözle...
Öptüm kocamannnnnn seni..
Nagehanım, bu nasıl güzel bir görüntü böyle. ellerine sağlık. nefis bir fotoğraf olmuş, kekte nefis tabi :)
Ama ben aşağıdaki sucuk macerasını gülümseyerek okudum. :) Bol sucukşlu günler dileyerek kaçıyorum :))
sevgiler en kocamanından
www.misssgibi.com
CANIM ENFES GÖRÜNÜYOR HAVUÇLU KEKLERE BAYILIRIM AMA BU BAŞKA BİR GÜZEL OLMUŞ ELLERİNE SAGLIK CANIM SEVGİLER
OOOOOOOOOOOOO görüntüye bakkkk, muhteşemmmm muhteşemmmm, ellerine sağlık canımcım...tarifi bekliyorum, harikaaa yaaa...
içinde o kadar güzel baharatlar varki ellerine sağlık...
mis gibi kokuyurdur eminim..
ellerine sağlık canım...
aynı anda birbirimize yorum yazmışız....kalp kalbe karşıdır işte...
Sevgili Nagehan, sadece tarifi yazmakla kalmamış püf noktaları ile görüşlerini de bizimle paylaşmışsın, ne kadar güzel, teşekkürler. Fotoğrafa da ayrı bi bayıldım, ellerine sağlık
Sevgiler...
canım bloğun çok güzel.eline sağlık.bana da beklerimyalnizkralice.blogspot.com arkadaş listene eklersen sevinirim
Canım ellerine sağlık,ayy bende bayılırım havuçlu kek'e..Ama bu resim mahfetti beni, ne güzel çekilmiş.Gelde ye beni diyor...
Sevgiler
Cok harika görünüyor,ellerinize saglik.Sevgiler.
hacuklu keki cok severim ellerine saglik sitenizdeki tum yemeklerde harika ellerinize saglik..
Nagehan'cim,
su kenardan kestigin minicik dilim olsaydida yiyebilseydim, harika ve bol baharatli bir havuclu kek hazirlamissin, hersey birbiriyle cok güzel uyum icinde. Frosting olarak ta tam oralara yakisir bir cesidiyle hazirlamissin.
Ellerine saglik diyorum arkadasim.
Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve öpüyorum..
havuclu kek cok guzel gorunuyor afiyet olsun sevgilerr
Hani misafirlerime menü belirleyeceğim dedim ya, havuçlu keki yapacağım ama iki ayrı kabartma tozu tamamen yazım hatası değil mi? Bir de karanfil koymasam olur herhalde, bir de muskatım yok. Ayy neyse sen dövmeden kaçayım ben. Yaa benim philedelphia peynirim de yok, en iyisi metro'ya maskarpone bakmaya gideyim ben.
Nagehan'cim ellerine saglik nefis olmus kekin canim birde baharatlar eminim cok yakismistir keke...
sevgiler,simdiden güzel pazarlar diliyorum...
sevgili nagehann, ben de bayılırım havuçlu keke ve yaparken mutfakta ne bulduysam eklerim içine :))senin kekin de çok hoş görünüyor ve çok farklı bol baharatlı kesinlikle denemeye değer...
ellerine sağlık...
capaklımın anasııııııııııııı:)))) kızz bu kek ne öldürcenmi çatlatcanmı beniiii ay nasıl canım istedi şimdi aldım tarifini eccük daha zayıflayımda yapıp yeyim:)))) sevgilerimle..öpüyorum
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; 17.03.2008--30.03.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ
***http://yemekguncesi.blogcu.com/***
YANİ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! BU SEFERKİ ETKİNLİK SÜRESİ 2 HAFTAYA ÇIKARILDI. HEM SİZLERİN YORGUNLUĞUNUZU ATMANIZ HEMDE TARİFLERİNİZİ DAHA RAHAT GÖNDEREBİLMENİZ İÇİN. HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "19" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SELAM VE SEVGİLERİMLE..
Yeliz Yemekgüncesi
------------------------------------------------------------------------------------------
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 19 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.....
Nagehancığım,
Ellerine sağlık..Tarife bakılırsa oldukça besleyici ve leziz bir kek çıkmış hamarat elceğizinden..Öpüyorum canım ..Bizim Efenin Efeye selamı var :))
Nagehan, havuçlu kekim bundan sonra budur arkadaşım, muhteşem görünüyor. Ananas koymasam olur mu=. Sevgiler..
Offff çok güzel ya,sıcak kızartılmış bir dilim ekmeğin üzerinde düşündüm,düşündükçede mahfoldum:))
Ellerine sağlık şefim yine çok güzel bir foto ve reçel..
Sevgiler..
Merhaba,
Öncelikle anlatımınızı son derece içten bulduğumu belirtmek isterim. Çok hoş... Havuçlu keke bayılırım bir türlü istediğim gibi olmuyordu şimdi anladım ananas tan. Şu an rejimde olduğumdan deneyemeyeceğim fakat ilk fırsatta yapacağım. Teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar
Merhaba, kek cok leziz gorunuyor, elinize saglik. Ben de denemek icin kollari sivamistim.
MALZEME LISTESINDE KABARTMA TOZU IKI KEZ GECMIS, BIRI 1.5 TATLI KASIGI, DIGERI 1 TATLI KASIGI. Bunlardan biri karbonat mi olucak?
Yanitinizi bekliyorum, ondan sonra ben de denemek istiyorum tarifi.
Post a Comment