Saturday, February 16, 2008

LATIN BOREGI / EMPANADAS

EMPANADAS 2
MALZEMELER:
* 2,5 su bardagi un
* 1 tatli kasigi tuz
* 113 gr tereyagi, kucuk kupler halinde dogranmis
* 1 buyuk yumurta
* 1/3 su bardagi buzlu su
* 2 tatli kasigi sirke
**********
* 2 buyuk domates
* 1 orta boy sogan, kucuk dogranmis
* 1 dis sarmisak, kucuk dogranmis
* 1/4 demet cilantro (Yesil kisnis, maydanoza cok benziyor)
* 60 gr beyaz peynir ( ic icin yeterli miktarda)
YAPILISI:
* Karistirma kabinda, dogranmis tereyagi ile unuve tuzu bulgur gibi olana kadar karistiriyoruz. Tam olarak yogurmuyoruz, yag ve unu ovaliyoruz.
* Yumurtayi, ve suyu ekliyoruz. Suyu kontrollu bir sekilde, karisimimiz hamur haline gelinceye kadar ekliyoruz.
* Hamuru plastik filmle sarip kenarda beklemeye aliyoruz.Ic malzemeyi hazirliyoruz.
* Hamuru acip , ic malzemeyi koyup kapatiyoruz. Kenarlarina guzelce bastiriyoruz ki acilmasinlar
* Kizgin yagda boreklerimizi kizartiyoruz, afiyet olsun.

NOT: Ben bu boregi , orijinalindeki gibi yapmadim, kizartmadim. Uzerlerine yumurta sarisi surup firina verdim. Daha hafif oldu. Empanadas bir Latin boregi, ic harci farklilik gostermekle birlikte, temelde, hamuru yukaridaki gibi ve kizartilan bir fast - food diyebiliriz.

Bu tarifimle http://dogada.blogspot.com/ un ev sahipligini yaptigi PDCSE -15'e katiliyorum.

EMPANADAS 1

20 comments:

EZGi :)) said...

canım yaa senin tariflerine bayılıyorum.çok degişik ve çok lezzetli.bu börekte süper örünüyor.ellerine saglık canım kocaman sevgiler

Gönül said...

canım benim döndüm döndüm bugün işe başladım çok teşekkür ederim okudum yazdıklarını moral oldu hepinizin yazdıkları.....çok güzel tarifler eklemişsin ellerine sağlık..seni ve çapaklı oğıluşunu öpüyorum çokçok kocaman:)) sevgilerimle

Anonymous said...

böregin cok güzel olmus... ellerine saglik ve afiyet olsun :))

sevgilerimle aysel

Feyza Fidan said...

Vay şefim, dünya mutfaklarını dolaşıyosu hee :)) Valla pek afili bu börekte:))) Resimse yine süper..Yine böreğin ciğerine kadar fotolamışsın hihihihihii..
Hadi öptüm seni...

ayşegül mutfakta said...

enteresan bir börek ayrıca çok iştah açıcı görünüyor. basit gibi görünsede bence maharet isteyen bir tarif eline sağlık!

ayşegül mutfakta said...

blogumu ziyaret etmişsin teşekkürler :) evet biz mutfakta olabildiğince organik takılmaya çalışıyoruz görüşmek üzere :)

ceyt said...

merhaba, çok güzel bir blog ve çok hoş tarifler, ellerine sağlık canım.tekrar görüşmek dileğiyle...
sevgiler

DİDEM ÖZCAN said...

Daniel Efe'min Anneciğiii,
Ay, yine beni nenden aldın sennn:))
İlk misafirlere yapacağım bunlardan.
Ellerine sağlık hayatcım,

Kocaman öpücükler sana ve oğluşuna,

Sevgiler......

dogada.blogspot.ru said...

Sevgili kardeşim etkinliğe katılımın için teşekkürler tarifi aldım sevgiler

ilker'in mutfagi said...

canım börekler harika görünüyor.eminim tadıda öyledir.ellerine sağlık.sevgiler.

Anonymous said...

Ellerine sağllık inan nefis olmuş tam kartpostallık sevgiler

Kevser - Elda'nin Annesi said...

Selam canim,
bak senin gercek ismini bilseydim arada sirada sana isminle de hitap ederdim!

Bu böreklerin bu sekliyle bile nefis olmuslar, yani kizartma kismindan vazgecmissin ya ondan diyorum, ellerine saglik arkadasim.

Türkce baharat veya sebze isimleri konusunda haklisin, ben bu sogancik ya da senin deyiminle "chives" olayini, almanca-türkce bir ceviri sitesinden aldim ve kesinkes dogru oldugunu sandim, fakat sonra bir baska blogcu arkadasim bana "frenk sogani" oldugunu yazdi ve bende öyle degistirecegim, yani frenk sogani mutlaka dogrudur, acikcasi sogancik bana da biraz tuhaf gelmisti. Oregano ile ilgili o ceviri sitesinde birde yaban kekik diye yaziyordu ama ben herhalde mercankösk baslarda oldugu icin öylesi dogrudur dedim ve onu yazdim. Neyse, bu konu uzar gider, bizler yine de birbirimize dogru bildigimizi söylemekten yanayim. Hep beraber dogrusunu ögrenelim diye dimi?

Selamlar ve öptüm canimcim..

Beyza said...

Borekler cok guzel gorunuyor. Karnim da cok acikti :) Ellerine saglik.

Sevgiler

Aybike Ceylan said...

Ellerine saglik, resim can yakiyor:)

Sevgiler ve guzel bir hafta dilegimle.

Unknown said...

ÇOK güzel bir görüntüsü var ağzımı açığ şimdi şu ekrandan ısırasım geldi.....
Çok şık gerçekten ...ellerine sağlık.sağlık ve afiyetle

Tijen said...

Bayılırım empanadaya! Brezilyalılar da onları mini kek formunda yapıp empada diyorlar biliyor musun? Onlarınki de güzel ama börek gibi daha hoş...

Burçin'in Denemeleri said...

Nagehan,
Ellerine sağlık çok lezzetli bir görüntü olmuş gerçekten. Mailini göremediğim için ve fikrimi sorduğun için buraya yazıyorum, fotoğrafta alan derinliğiyle ilgili yapmak istediğin olmuş gibi görünüyor. Sadece benim nacizane tavsiyem geri planda kalanlar yani net olmayan objeleri daha düzgün formda sıralarsan göze daha hoş görünen ve rahatsız etmeyen bir fotoğraf olur ama böyle de güzel.
Sevgiler,

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) said...

Çok değişik ve zevkli bir blog burası. Öğreneceğim ve deneyeceğim çok şey olacak. Görüşmek dileğiyle,
Esra

pelince said...

Ellerine sağlık,yine harika bir börek yapmışsın.
Sevgiler

made in funda said...

börekler süper.etkinlikte gördüm geldim.bloğun da çok samimi.bana da beklerim.iyi geceler..