Monday, February 25, 2008
CORN BREAD / MISIR EKMEGI
MALZEMELER:
* 2,5 su bardagi cornmeal (sozlukte iri taneli misir unu diyor, bana kalirsa misir irmigi)
* 1,5 su bardagi un
* 5 tatli kasigi kabartma tozu
* 4 yemek kasigi seker (yiyenler sekeri azalsa iyi olur diyor ama orijinal tarifte boyle)
* 1,5 tatli kasigi tuz
* 4 yumurta , cirpilmis
* 6-7 yemek kasigi kanola yagi (sivi yag)
* 2 su bardagi un.
not: 1 cup = 1 su bardagi seklinde kullaniyorum ve ona gore tarif veriyorum
YAPILISI:
* Son uc malzeme haric butun kuru malzemeler biribirine iyice karistirilir.
* Son uc malzeme ayri bir kapta karistirilir.
* Sivi ve kuru karisimlar birbirine karistirilir.
* Karisim icine yagli kagit konulmus loaf tin (neydi bunun Turkcesi)'e dokulur.
* Onceden isitilmis 165 derece firinda pisirilir. 30 dakikadan once kontrol etmeyin, kontrolu herhangi bir sisle yapabilirsiniz. Sisi ekmege batirdiktan sonra saga sola hafifce sallamak lazim, eger sis temiz cikarsa ekmegimiz pismistir, aksi halde pisirmeye devam, afiyet olsun.
Tadi sekeri azaltilmak kaydiyla Karadenizin misir ekmegine benziyor.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
14 comments:
caım benim ekmek enes görünüyor.harika yapmışsın.ellerine saglık kocaman sevgiler
bencede :) Misir ununda cok seker iyi olmayabilir diye dusunuyorum.
elinize saglik
sevgiler
www.aynurdantarifler.blogspot.com
Töbee töbeeee..Şefim bir saat olmadı daha bloguna geleli, yeni tarif koymuşsun sen :))) Bende dedimki sayfama yazdığın yoruma cevabı birde sana copy pasteliyim :))) Mısır unlu ekmekle burun buruna geldim valla :)))
Ellerine sağlık canım benim, yok daha hızına yetişilmez senin almış başını gidiyosun sen :)))
Cevabı pasteliyem bari :)))
Şefim ,kurban olurum ben çapaklıma yaa..Nasıl afacanlıklar yapmış öyle..Eee sende rahat kadınsın vesselam, hayatta bırakmazdım Sareyi öyle karların ortasında yüzüstü merdivenlerden kaysın deyiiiii :))))Anacım çokmu yaramaz çapaklım yoksa banamı öylegeldi :)))))) Senin takatin nasıl kalıyo yemek yapmaya valla :))) Pes diyorum şefim sana... Benim kız tam kız usulü yaramazlık derdinde..Benimle yemek yapmak ister ki mutfağı altına üstüne getirsin, temizlik yapmak ister ki bir kova suyu mümkün mertebe yerlere boşaltsın, toz almak isterki dibi köşeyi ortalığa koysun bıraksın :))))))))))
Ama bayılıyorum her yaptığı şeye senin gibi..Saredede çok sever kitap okunmasını kendisine..Artık en sevdiği kitapları okurken eğer yanlışlık yapıyorsak yada kısaltıyorsak çabuk bitsin diye bizi sert bir dille uyarıyo :)) Ezberlemiş ayoll..
Ay hepiciğine Allah sağlık sıhhat versin, iyi günler göstersin :)))
Öpüyorum Efemi ve şefimi...
Mısır unlu tariflere bayılırım.Mısır ekmeğinin yanında muhakkak yoğurt olsun isterim.Kısaca enfes olmuş ellerinize sağlık...
merhaba
Karadenizliler bilir bu ekmeği. Ben bu ekmeği yoğurtla yemeye bayılırım. Yüreğinize ve ellerinize sağlık
Nagehancım benim yaptığım mısır ekmekleri hep çok sert olur ve dağılır. Seninki gerçekten çok başarılı görünüyor. Bir dahaki balık sofram için deneyeceğim inşallah ;)
ahahahahahahah çapaklum heee bu gepçe feyza öldürecek benii :))) ekmek ne güzel olmuş bacummm altun gibi parul parul parulduyor....ellerine sağlık..öpüyorum çapaklımla:)) seni....
Nagehan'cığımmm,
Ben şu ilk dilimi alabilir miyiimmm:)) Lütfenn, bu aralar canım o kadar çok çekiyordu kiii, içim gitti vallahi:))
Hayatcım, ellerine sağlık,
Kocaman sımsıcak sevgiler sana ve Daniel Efe'me....
Canim,
misir ekmeginin kivamini ve rengini cok begendim, ellerine saglik diyorum, yine cok basarili bir sunum olmus.
Soruna gelince biraz gecikmeli olarak, hani bana sormustun ya, eksi krema ne ise yariyor diye, iste asil tarifte bu cirpilan sivi kremayi ve eksi kremayi seftalilerle birlikte karistirip kekin üzerine sürüyoruz ama benim kafamdaki listede unuttugum icin sadece sivi krema ile hazirladim, öyle iste, umarim yardimci olabilmisimdir sana.
Selamlar ve öptüm canimcim..
Nagehan harika olmuş,ellerine sağılık....
Canim tarifler ve fotograflar cok guzel ellerine saglik. Sevgiler
Ellerine saglik Nagehan'cigim, nefis olmus.
Ayrica asagida ki Iran pilavi ve kuskonmaz da oyle, ellerine saglik tekrar.
Sevgiler
Sevgili Nagehan,
Bayılırım mısır ekmeğine. Bir ara un da almıştım yapayım diye ya herhalde artık acılaşmıştır.
I'm curious to find out what blog system you have been utilizing? I'm ехperіencing
ѕome small security problеms with mу
latest blоg and I'd like to find something more risk-free. Do you have any suggestions?
Feel free to surf to my web-site :: bedava oyunlar
Post a Comment