Monday, February 25, 2008

CORN BREAD / MISIR EKMEGI

CORN BREAD

MALZEMELER:
* 2,5 su bardagi cornmeal (sozlukte iri taneli misir unu diyor, bana kalirsa misir irmigi)
* 1,5 su bardagi un
* 5 tatli kasigi kabartma tozu
* 4 yemek kasigi seker (yiyenler sekeri azalsa iyi olur diyor ama orijinal tarifte boyle)
* 1,5 tatli kasigi tuz
* 4 yumurta , cirpilmis
* 6-7 yemek kasigi kanola yagi (sivi yag)
* 2 su bardagi un.
not: 1 cup = 1 su bardagi seklinde kullaniyorum ve ona gore tarif veriyorum
YAPILISI:
* Son uc malzeme haric butun kuru malzemeler biribirine iyice karistirilir.
* Son uc malzeme ayri bir kapta karistirilir.
* Sivi ve kuru karisimlar birbirine karistirilir.
* Karisim icine yagli kagit konulmus loaf tin (neydi bunun Turkcesi)'e dokulur.
* Onceden isitilmis 165 derece firinda pisirilir. 30 dakikadan once kontrol etmeyin, kontrolu herhangi bir sisle yapabilirsiniz. Sisi ekmege batirdiktan sonra saga sola hafifce sallamak lazim, eger sis temiz cikarsa ekmegimiz pismistir, aksi halde pisirmeye devam, afiyet olsun.

Tadi sekeri azaltilmak kaydiyla Karadenizin misir ekmegine benziyor.

14 comments:

EZGi :)) said...

caım benim ekmek enes görünüyor.harika yapmışsın.ellerine saglık kocaman sevgiler

Aynur said...

bencede :) Misir ununda cok seker iyi olmayabilir diye dusunuyorum.

elinize saglik

sevgiler

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Feyza Fidan said...

Töbee töbeeee..Şefim bir saat olmadı daha bloguna geleli, yeni tarif koymuşsun sen :))) Bende dedimki sayfama yazdığın yoruma cevabı birde sana copy pasteliyim :))) Mısır unlu ekmekle burun buruna geldim valla :)))
Ellerine sağlık canım benim, yok daha hızına yetişilmez senin almış başını gidiyosun sen :)))

Cevabı pasteliyem bari :)))

Şefim ,kurban olurum ben çapaklıma yaa..Nasıl afacanlıklar yapmış öyle..Eee sende rahat kadınsın vesselam, hayatta bırakmazdım Sareyi öyle karların ortasında yüzüstü merdivenlerden kaysın deyiiiii :))))Anacım çokmu yaramaz çapaklım yoksa banamı öylegeldi :)))))) Senin takatin nasıl kalıyo yemek yapmaya valla :))) Pes diyorum şefim sana... Benim kız tam kız usulü yaramazlık derdinde..Benimle yemek yapmak ister ki mutfağı altına üstüne getirsin, temizlik yapmak ister ki bir kova suyu mümkün mertebe yerlere boşaltsın, toz almak isterki dibi köşeyi ortalığa koysun bıraksın :))))))))))
Ama bayılıyorum her yaptığı şeye senin gibi..Saredede çok sever kitap okunmasını kendisine..Artık en sevdiği kitapları okurken eğer yanlışlık yapıyorsak yada kısaltıyorsak çabuk bitsin diye bizi sert bir dille uyarıyo :)) Ezberlemiş ayoll..
Ay hepiciğine Allah sağlık sıhhat versin, iyi günler göstersin :)))
Öpüyorum Efemi ve şefimi...

Gönülünce Lezzetler said...

Mısır unlu tariflere bayılırım.Mısır ekmeğinin yanında muhakkak yoğurt olsun isterim.Kısaca enfes olmuş ellerinize sağlık...

anılar ve mutfağım said...

merhaba
Karadenizliler bilir bu ekmeği. Ben bu ekmeği yoğurtla yemeye bayılırım. Yüreğinize ve ellerinize sağlık

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) said...

Nagehancım benim yaptığım mısır ekmekleri hep çok sert olur ve dağılır. Seninki gerçekten çok başarılı görünüyor. Bir dahaki balık sofram için deneyeceğim inşallah ;)

Gönül said...

ahahahahahahah çapaklum heee bu gepçe feyza öldürecek benii :))) ekmek ne güzel olmuş bacummm altun gibi parul parul parulduyor....ellerine sağlık..öpüyorum çapaklımla:)) seni....

DİDEM ÖZCAN said...

Nagehan'cığımmm,

Ben şu ilk dilimi alabilir miyiimmm:)) Lütfenn, bu aralar canım o kadar çok çekiyordu kiii, içim gitti vallahi:))

Hayatcım, ellerine sağlık,

Kocaman sımsıcak sevgiler sana ve Daniel Efe'me....

Kevser - Elda'nin Annesi said...

Canim,
misir ekmeginin kivamini ve rengini cok begendim, ellerine saglik diyorum, yine cok basarili bir sunum olmus.

Soruna gelince biraz gecikmeli olarak, hani bana sormustun ya, eksi krema ne ise yariyor diye, iste asil tarifte bu cirpilan sivi kremayi ve eksi kremayi seftalilerle birlikte karistirip kekin üzerine sürüyoruz ama benim kafamdaki listede unuttugum icin sadece sivi krema ile hazirladim, öyle iste, umarim yardimci olabilmisimdir sana.

Selamlar ve öptüm canimcim..

pelince said...

Nagehan harika olmuş,ellerine sağılık....

Ilker Erdem said...

Canim tarifler ve fotograflar cok guzel ellerine saglik. Sevgiler

Aybike Ceylan said...

Ellerine saglik Nagehan'cigim, nefis olmus.

Ayrica asagida ki Iran pilavi ve kuskonmaz da oyle, ellerine saglik tekrar.
Sevgiler

Tijen said...

Sevgili Nagehan,
Bayılırım mısır ekmeğine. Bir ara un da almıştım yapayım diye ya herhalde artık acılaşmıştır.

Anonymous said...

I'm curious to find out what blog system you have been utilizing? I'm ехperіencing
ѕome small security problеms with mу
latest blоg and I'd like to find something more risk-free. Do you have any suggestions?

Feel free to surf to my web-site :: bedava oyunlar