Monday, January 28, 2008

SEBZELI HINT BOREGI / VEGETABLE SAMOSAS


MALZEMELER:
Hamur icin : Yarim kilo un, tuz, su, 2 kasik kanola yagi. (istege bagli 1 cay kasigi karbonat)
Ici icin:
* 1 buyuk patates, zar gibi dogranip haslanacak.
* 1 avuc yesil fasulye, patatesle ayni boyda dogranip haslanacak.
* 1 orta boy sogan, dogranmis
* 1 cm boyutlarinda taze zencefil, kiyilmis
* 1 kasik ince kiyilmis kişniş
* 1 cay kasigi garam masala
* Tuz, karabiber
* siviyag


YAPILISI:
Sivi miktari ilk kez verilmeyen bir hamurdu. hamur icin verilen butun malzemeler karistirilir, ilik su eklenerek yumusak bir hamur elde edilir. Hamur strec filmle kaplanir, oda isisinda dinlendirilir.
Ic malzemeleri kavurmak icin, once siviyag, ardindan sogan ve zencefil tencereye alinir. Onlar kavrulunca patates ve yesil fasulye atilir. Sirasiyla butun baharatlar, en sonunda da limon eklenir. Ic harc kullanima hazir
Hamurdan kucuk bezeler yapilip, harctan yeterince konulup , borekler acilmayacak sekilde kapatilir. Vietnamli arkadasim , dairenin kenarina parmagiyla su surdu iyi yapissin diye, sonra da elindeki catalla kenarlarini bastirdi. Ben hocamizin gosterdigi gibi ormeye calistim. Uzerine yumurta sarisi surup firinda, ya da yumurta sarisi surmeden fritozde pisirdik.
Hamur islerini elbette biz cok daha guzel yapariz ama bu boregin benim yaptiklarimdan farki, ic harcin limonlu olmasiydi. Eksili eksili, istah aciciydi. Yukaridaki baharatlarin hepsi evinizde yoksa bile, ic harc olarak limonlu patatesi denemenizi tavsiye ederim. AFIYET OLSUN


13 comments:

Kevser - Elda'nin Annesi said...

Merhaba canim,
buraya blog mansetten dogru geldim bu böreklerin ismini duyunca. Nefis görünüyorlar, ellerine saglik diyorum, malzemeleri burdaki asyali marketlerden kolayca temin edebilirim. Böreklerin ic harcina ilk bakista sanki pirinc varmis gibi geldi bana ama degilmis.

Bana da beklerim.

Selam ve sevgilerimle..

Kevser - Elda'nin Annesi said...

Tekrar ben geldim, resimlerimle ilgili güzel sözlerin icin tesekkür etmek istedim, kendi halimce birseyler yapmaya calisiyorum, surdan burdan gördüklerimle, yoksa ben de tam amatör ruhluyum bu konuda.

Beni linklerine eklemissin, bende hemen seve seve seni ekliyorum ve güzel bir arkadasligin startini verelim diyorum.

Bye bye..

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan said...

Tesekkurler .
Yuzuk kardesliginden sonra blog kardesligi :) gorusmek uzere

EZGi :)) said...

değişik tarifleri çok seviyorum.çok güzl görünüyor.enfessss...
ellerine saglık
sevgiler

Anonymous said...

selam...börekler nefis..elinize saglık..sevgilerimle...

Tijen said...

Pek hoş görünüyorlar bunlar. Ben de ne severim. Bir Hint mahallesi buldum mu, ilk yediklerimden biridir samosa. Ne kadar da bizimkilere benziyor değil mi? Belki bundan çekiliyoruz ona.

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan said...

Ezgicigim tesekkur ediyorum, senin de bugunku tarifin cok yaratici olmus.
Hunerli eller guzel mesajin icin tesekkurler, cilekli siteni her gun izliyorum :)
Tijen Hanim mesajiniz beni onore etti, sasirdim, sevindim.Tesekkur ederim.
Internette baska 'samosas' tariflerine baktim, sekilleri genelde ucgen, ama bize shefimiz boyle soyledi, biz onun dedigi gibi yaptik.
Limonlu olusu haric, tarif bizimkilere benziyor, hatta biz daha iyisini yapiyoruz :)

İlker Ergin said...

hımm değişik görünüyor.mutlaka denemeliyim.ellerine sağlık.sevgiler.

Feyza Fidan said...

Bu tarife bayıldım valla Daniel Efenin anasııı...Çok değişik, çok lezzetli bişi..Yaparsam misafire felan acayip forsum olur :))))))
Ellerine sağlık canımcım,
Sevgiler....

Gönül said...

aa çok değişik bişi olmuş denemek lazım...sevgilerimle

Baharcicegi said...

Ziyaretinizi icin tesekkür ederim,Canada'da yasiyormussunuz
görmeyi istedigim ülkeler arasinda.
Sebzeli hint böregi nefis görünüyor,elinize saglik

tadınadoyamadım-dilek said...

Ellerinize sağlık börek çok farklı olmuş

sevgiyle kalın

NiNo said...

bu nefis birsey olmali ole gorunuyor cunku ellerine saglik :)

bu arada belki inanmicaksin ama gida boyalarini degil bicak ucuyla kurdan ucuyla koydum :) ama galiba benim boyalar fazlaca renkliler :DDD