Thursday, January 31, 2008

REYHANLI MAKARNA / FUSILI WITH SWEET PEPPERS AND SAUSAGE

Size, makarna vesilesiyle, SHEFIN SIRLARI'ni vermeye devam edecegim. Makarna buyuk tencerelerde, bol suda haslanirmis. Italyanlar suya konulacak tuz oranini ifade etmek icin 'deniz suyu gibi tuzlu olmali ' dermis. Tuz oranini yine de fazla kacirmamak iyi olur. Makarnanin suyuna yag koymaksa, bizim Shefe gore "bos isler"
Makarnayi, paketin uzerinde belirtilen sure kadar hasladik, 'paketin uzerine sure belirtilmiyorsa, o makarnada zaten is yoktur' dedi, bizim shef.
Bir tarafta sosu hazirladik. Sos, icin sogani ve sarmisagi kavurduk, yesil ve kirmizi biberleri ekledik, onlar pisince de domates. Tadlandirici olarak tuz ve kara biber kullandik, ocaktan indirmeden az once, kiyilmis reyhan ( burada reyhanlar iri yaprakli -basil-) ve parmesan peyniri ekledik sosa.
Afiyet olsun.
Hamis : Tarifin orijinalinda burada 'sosis' denilen bir sey vardi. Ama sosisten cok sucuga benziyor. Sucuk gibi de kuru degil. Icinde domuz eti oldugu icin ,Shef, karari bize birakti, biz de haliylen sosissiz yaptik, Ama aslinda, o sosiste bulunan, baharatlar ve aroma sosa geciyormus. O halde bu sosu, biz sucuk kullanarak da yapabiliriz.

5 comments:

EZGi :)) said...

canım yaaa makarnaa enfesss görünüyorrr.taifi yok mu canım bunun.
sevgiler

Emelin Mutfagi 01(Emel Ceyhun SABIR) said...

makarna sirlarini takip edecegim, ailece makarnaciyiz biz, ayrica profil resmin de cok guldurdu beni, ikizlerimden birisi dalmacyali hastasi:)neyse gorusmek uzere, seni blog listeme ekliyorum, sevgiler, emel

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan said...

Tesekkur ederim guzel mesajlariniz icin

Minik Kus said...

Bu makarna cok guzel gorunuyor ya. Ellerine saglik. NAsil da renkli renkli :) Bu arada blogumu ziyaretin ve guzel yorumun icin tesekkurler. Etkinlige bekliyorum. Gorusmek uzere...

~Semra Mutfakta~ said...

Blogunuza sevgili feyzanın sitesinden ulaştım.harika bir blog 10 dk yaptıklarınızı inceliyorum ee haliyle aşçı sayılırsınız(bence öyle) faydalanmak gerek değilmi.oğlunuz maşallah çoook tatlı çıkmış olsun çapaklı olsun onlara herşey hak değilmi canları nasıl istiyorsa öyle.Tekrar görüşmek dileğimle şimdilik hoşçakalalın.