Saturday, June 6, 2009

ÇİLEKLİ SMOOTHIE

DSC07784

MALZEMELER:

* 1-2 su bardağı çilek
* 1 su bardağı yoğurt (mümkünse tatlı yoğurt olsun)
* Çilek suyu ya da çilek reçelinin suyu
* Bir avuç, küçük parçalar halinde buz
* Yarım muz

YAPILIŞI:
Bütün malzemeler blendırdan geçirilir.(el blendırı da kase blendır da olur) Boza kıvamında hatta bozadan da koyu kıvamlı harika bir içecek elde edilir.

Efendim, smoothieden söz etmeden önce internete bir göz attım. 1970'lerden sonra popüler olan, sağlıklı yiyecekler daha doğrusu içecekler arasında yerini almış. Amerikan menşeli ve ismi de orijinal olarak böyle.
Smoothie için ölçü vermeye çalıştım ama aslında istediğiniz herşeyi karıştırabilirsiniz. Mango, kivi, frambuaz, armut ya da aklınıza gelebilecek herhangi bir meyve ile hatta sebzelerle de smoothie yapılabilir. Muz iyi bir kıvam verici olarak smoothienin her çeşidinde yer alabilir. Buz olmasa da olur. Yoğurdun yerine dondurma kullanılabilir. Yoğurt tatlı olursa daha iyi olur hatta bu iş için hazır, meyveli yoğurtlar kullanılabilir.
Çalıştığım yerde de smoothie yapıyordum. İçine buz konulduğu için yani buz eriyerek sulanacağı için meyve suyumuz konsantreydi. Hani 1 şişe konsantre meyve suyuna 4 şişe su eklenerek kullanılır ya öyle :) nasıl açıklama ama bazen kendime şaşırıyorum.
GÜNÜN ÖNEMLİ İPUCU, ANNEMDEN: Evde yoğurt mayalarken içine bir kaşık şeker atılırsa yoğurdun tadı tatlımsı oluyormuş. Smoothide kullanılası bir yoğurt yani.

Yaza girerken umarım değişik meyvelerle denersiniz. Özellikle sunumu gayet şık ve klasik içeceklerden farklı bir lezzet. Deneyin, ikram edin ve beni anmayı da ihmal etmeyin.

Sevgili arkadaşım. Sen , sana söylüyorum. Niye başkasına bakıyorsun ? Şu an yazdıklarımı sen okumuyor musun? ben de sana söylüyorum. Blog arkadaşım, bloğu olmayan arkadaşım , sevimli şey seni :) Yanaklarından sıkıyorum senin. Ve bu arkadaşlığı seviyorum. henüz hiçbir arkadaşımla yüzyüze görüşememiş olsam da. Ay utandım, ancak bu kadar yazabilirim.
Bloğuma yeni iletiler eklemek için uzun aralar verdim, ilkinde çok çalışıyordum, kendimi taştan taşa çalıyordum :) , vaktim olmuyordu. Bu kez de interneti olan bir bilgisayar erişimim yoktu. Ama işte elime internet geçer geçmez ilk önce blog ailemi düşünüyorum. Seviyorum galiba sizi ya.

2 comments:

pelince said...

Bir pipet uzatsam içebilirmiyim acaba :) nefis gözüküyor...
Ellerine sağlık..

NEŞELİ MUTFAK said...

ÇİLEKLİ SMOOTHI ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.DENENECEKLER LİSTESİNE EKLEDİM.
YAZILARINDAN BİRAZ OKUDUM TAMAMINI İNCELEYECEGİM ŞUAN KAFAM YORGUN .SAGLIKLI KAFAYLA OKUMAK İSTİYORUM .SİZDEN ELEKTİRİK ALDIM GALİBA:)))
BİZLERİ SEVİYORSUN GALİBA YA:)
ANLAŞILAN YİNE GÖRÜŞECEGİZ...
SEVGİLER