Friday, February 13, 2009

FIKIR BEYAN EDIYORUM

DSC06307

Bu fotograf gecen yil cekildi. Bir elimde Efe, diger elimde okula goturup getirmek zorunda oldugum malzemeler ve agir bir fotograf makinasi.Ve yurumek icin mucadele verdigim yollar fotografta gorundugu gibi karli, ama ne kar! Belediye iyi calisiyor, karlari kocaman kamyonlara yukleyip sehir disina tasiyor ama kar bitmek bilmiyor.
En kotusu ne biliyor musunuz? Benim ehliyetim yok. Ehliyet alabilir miyim onu da bilmiyorum cunku ben trafikte araba surmekten korkuyorum. Kursa giderken araba evin onunde misil misil uyurken ben o otobusten bu otobuse kosturuyordum. Otobusler de duzensizdi, pek olmaz ama. Suyu absorbe edip icine hapseden cizmelerimle, aksama kadar suyun icinde kursu tamamladim. Oyle bir ani olarak kaldi ama bu fotografa bakip bakip ehliyet almak yonunde daha azimli ve kararli olmaliyim.

*********** YEMEKTEYIZ**********
Yemek yerine insanlarin birbirini yedigi yarisma programi. Iki uc tane sonradan gorme, sanki aristokratlarmis gibi catalin bicagin yerinden rahatsiz oluyorlar, yemek sonunda chengi chigan dans ediyorlar. Ben bu yarismayi izliyorum ama yeni bir yemek gorebilmek icin, kavga bolumlerini atliyorum, ilk basta yemek yapilirkenki dakikalari seyrediyorum. Yapimcilar kavga edildiginde , seviye dustugunde reyting artiyor saniyorlar. Halbuki yemek programnlari her zaman ilgi cekmistir, yemek yapiliyor olmasi ilgi ceker aslinda. Hele bir de yemek hakkinda guzel konusmalar yapabilseler tadindan yenmez. Ama ne yazik ki bu kadar yuksek izlenme payi olan bir programda "MISAFIRPERVERLIK" dedigimiz hasleti kaybediyoruz.
Ev sahibi misafirlerden nefret ediyor, onlarin arkasindan konusuyor, masadan kovuyor. Misafirler onlerine gelen butun nimetlere burun kiviriyor. Belki bize bir sey olmaz, bizden sonraki nesil belki bu program sayesinde bazi insani degerlerimizden cok seyler kaybetmis olarak gelecek.
Bu programa mumkunse akilli insanlar katilsin, lutfen katillin. Ve yemek sohbeti nasil olurmus gorsunler.
Eksi sozlukte bir yorumdan gordugum , begendigim, tam da bu programin yapimcilari ve bir cok katilimcinin anlayacagi dilden bir ifade : Bazen oyle sinirleniyorum ki , gerilip gerilip cakasim geliyor iki tane

************ VAR MISIN YOK MUSUN **********
Basvurdum :) Eheheh
Kesinlik sacma bir program. Kutunda ne var, kutunu ac, kutun mavi mi kirmizi mi, kutun hakkinda ne hissediyorsun. Ac da gor be adam. Ben icindemiyim ki bileyim kutuda ne var.
Dusunuyorum, eger beni davet etseler, aylarca gidip bir kutu acip eve mi donecegim :)
Sacma olmasina sacma ama, yemekteyiz programinin aksina agresifligi desteklemiyor, insanlari kiskirtmiyor. Bilakis sevimli, guzel, insani mesajlar var. Sacma ama en azindan zararli degil. Ve en onemlisi para veriyorlar. Topluma zarar verecek bir faaliyet icerisinde degiller. Izlenme sirasinda da ilk besteler, Demek ki birbirini isirmadan da program yapilabiliyor ve o da reyting alabiliyormus.

******* KURTLAR VADISI*******
Pusudan once Kurtlar vadisi sanirim 3 -4 yil gosterilmisti. Onun da oncesinde DEli Yurek diye bir felaket vardi. Deli yuregi hic seyretmedigim halde sagda solda kanatlarini acan yeni yetmeleri gordukce, ne zararli sacma bir dizi oldugunu anlamistim. Kurtlar vadisi ciktiginda ise, onun da Deli Yurek gibi oldugunu sandim. Ilk baslardaki bolumleri icin hakliymisim, sonra dizi yon degistirmis. Yine de bu diziyi de izlememistim, Ta ki filmi cikana kadar. Bu dizinin de zararli oldugunu dusunuyordum, kimi acilardan hala zararli oldugunu dusunuyorum. AKLi bir seye ermeyen, bir baltaya sap olamamis , enerjisini kanalize edecek yer bulamamis genc erkeklerin iclerindeki agresifligi korukledigini dusunuyorum (dum)
Gecen Yil Efe'yi Turkiye'de biraktigimda firsat buldum, dizinin dort yilda yayinlanmis butun bolumlerini 1 - 2 ayda izledim.Sonra bir Kurtlar fanatigi oldum.
Bir kere yapim kaliteli, artik ucuz kabadayi repliklerini biraktilar. Issiz gucsuz delikanlilarin onlarin yolundan gitmesi imkansiz oldu, arada bir ucurum acildi cunku :)
Bu diziyle ilgili komik bir de anim var. Bizim Lara dunyaya gelmekte gec kaldigi icin, (41 hafta 3 gun)hastaneye davet edildim. Aksilik o gun de persembe gunu. Suni sanci veriliyor, bende tik yok, geziyorum dolasiyorum, kurtlari seyretsem diye oluyorum. Sagdan soldan odalardan millet cocugunu kucagina aliyor,ben gezip dolasiyorum. Madem dedim, rahatim iyi , niye eve gidip gelemeyeyim. Doktordan rica minnet izin aldim, eve geldim, kurtlari seyrettim, sonra gonul rahatligiyla hastaneye gittim. Kurtlari seyretmek icin hastaneden firar eden ilk hamile ben miydim acaba :)

***** CANIM AILEM*********
Ugur Yucel'in dizisi, Hala seyretmediyseniz, bir deneyin, cok sevimliler, HEM DE ADANALILAR:)
********** MARGARIN *********

Turkiye'de yillarca margarinin kotu oldugu soylendi, damar tikanlikligi , kolesterol ve kalp hastaliklarina yol acar denildi. Simdi kalbi korur diyorlar

Ben inanmiyorum.

Bundan 30 yil once de doktorlar , anne sutu yeterli olmaz, falanca filanca mamayi verin derlermis. Demek ki uzman ! kisiler bazen yanlis yonlendirebiliyor.
Ben kendi hesabima margarin tuketmeyi birakali cok oluyor. Itiraf etmeliyim ki lezzetini cok severim. Onun yerine tereyagi kullaniyorum. Tereyagini da cok sinirli bir kac yerde kullaniyorum, kurabiyede ve bazen et kavururken bir findik buyuklugunde kullaniyorum.

9 comments:

Anonymous said...

:)))

Naghancığım, öncelikle yazdığın yorumlara ve fikirlerine çok teşekkürler.

Hayatım o sağdan soldan toplayıp sayfa yapan insanların girişleerini engellemeye çalışıyoruz ben de çok rahatsızım. Mesut çözüm arıyor. Şimdilik gördükçe silmeye çalışıyorum.

Yukarıdan virgül meselesinde de her defasında başıma gelip mesuta söylemeyi unutuyorum.. Bey'e söliimde düzeltsin :))

Hayatım yemekteyiz programı için aynı şeyi düşünüyoruz. Tam bir sefillik. Başka bir söz edilemez. Öyle birşeyin içinde bulunamam.

Arada sırada zaplarken gözüm takılıp bakıyorum ama bu kadar mı insanlar kendilerini küçük düşürürler anlayamıyorum..

Canım Ailem dizisi için aynı şeyi düşünüyoruz. Ben bayılıyorum...

Bir de ben Kıbrıs'lı değilim hayatım. 3,5 yıldır buradayız. Keşke dedelerinin memleketine gelsen de burada tanışsak :)

öperim sımmsıcak sevgiler.

elif said...

güzel yorumun için çok teşekkürler canım.
izlediğim blogları ilk bende beceremedim ve bir arkadaşımdan yardım istedim bende senin gibi. hatta şifremi ona verdim o sayfama girip yaptı...
özelleştir bölümüne giriyosun
orada gadget ekle var oraya basınca karşına blg listesi çıkıyo. oraya girip
blog ekleyin yazısına tıklayıp sitenin urlsini kopyala yapıştır yapıyosun ve kaydete basıyosun..
inşallah anlatabilmişimdir
kolay gelsin canım

Feyza Fidan said...

:))
Yemekteyizi bende yemek tarifleri için seyrediyorum ama çokda bişi çıkmıyoki son zamanlarda..

En çok güldüğüm şey ise dediğin gibi aristokrat ahalinin çatal-bıçak meselesi :))))

Öpüyorum Nagişimmm..

İlker Ergin said...

Canım bende senin ve eşinin sevgililer gününü kutluyorum.Beraber daha nice yıllara hayatım...Çok çok öpüyorum ..Sevgiler...

Anonymous said...

Canim arkadas listesini eklemen icin, blog sayfandan gadget ekleyi tiklayip blog listemi seciyorsun. Burada yazili olan ekleyi tikliyorsun ve istedigin blog arkadaslarinin adreslerini kopyalayip buraya yerlestiriyorsun ve kaydediyorsun. Umarim iyi anlatabilmisimdir. Sevgiler.
KIZILCIKSURUBU

Anonymous said...

Canim, daha önceki yorumumda birsey atlamisim. Blog listem bölümündeki bazi shiklar var,Simge, En yeni ögenin basligi vb... diye, onlarin hangisini istiyorsan, isaretleyeblirsin, benim bunlardan dört tanesi isaretli, sadece 3. shikki isaretlememisim. Bunlar da önemli, ayni formatta olabilmesi icin. Umarim karisik anlatmamisimdir.

IŞILCA TATLAR said...

Nagehan,

Nazik ziyaretin ve oğlumla ilgili iltifatların için çok teşekkür ederim. Oğlum o yazıları okudukça başka bir havalara girmedi desem yalan olur hani.
Yemekteyiz programını ilk başladığında, değişik bir şeyler görebilirim diye izliyordum ama seviye ve amaçtan uzaklaşıldığını gördükten sonra bıraktım.
Güzel bir hafta dilerim,

Sevgilerimle,

Anonymous said...

Öncelikle tecrübelerini paylaştığın için teşekkür ederim:)

yemekteyiz prog. ilk zamanlar izliyordum özellikle yemek yapılan kısmını sonra baktım olmuyor eziyet gibi:)insanların basitliklerine katlanamıyorum

Kurtlar vadisinde seyirci ne bulur hala çözemeyenlerdenim:)silahlı kanlı vurdulu kırdılı şeyleri izleyemiyorum
işte böyle:)
margarin kullanmaktan kaçınıyorum

Anonymous said...

merhaba adaşım ama benimki i ile:)
ne kadar akıcı ve doğal bi anlatımın var..kızının da maşallahı.. ben de taze anneyim 4 aylık ata oğlum.. doğum kg leri ile savaşa giriştim..meyve tezine ktılıyorum canım ailemi "seni öldürürüm samim"i zevkle izliyorum ama kurtlar vadisini görünce kanal değiştiriyorum..