Sunday, May 4, 2008

BIZDEN HABERLER

DSC06899
Daha once oldugu gibi guzel arkadasliginiz icin hepinize tesekkur ediyorum.
Blog alemine kisa bir sure once adim atmis olmama ragmen, beni de merak edip soruyorsunuz tesekkur ederim.
Cafe Gusto hemen ve dogru tahminde bulundu. Efe'ye insallah bir kardes geliyor. 26 Kasim'da aramiza katilacakmis insallah.
Efe istedigimiz bir bebek degildi ama istemedigimiz bir bebek de degildi. Acaba bizim cocugumuz olur mu diye merak ediyorduk, bir baktik Efe geldi. Yani bebek isteginin degil , bir merakin neticesinde dogdu, iyi de etti. Ama Efe'den sonra bir daha cocuk istemiyordum. Bu kararliligim pek kisa surdu. Cunku esimin kardesi yok, oglumuzun kardesi olsun istedik. Benim 3 kardesim daha var, esim onlarla bir araya geldigimizdeki eglencemize giptayla bakiyor.
Ikinci bebege karar vermemde diger bir etki de, Efe'de ogrendiklerim. 'ben bu isi kaptim' diye dusunuyor insan. Nedense de ogrendiklerini , tecrubelerini pratige dokmek istiyor. Aslinda sacma tabi, kime ne ispatlayacaksam.
Efe de cok hareketli, belki her normal cocuk kadar hareketli. Surekli onunla oyun oynamamizi, puzzle yapmamizi, ona kitap okumamizi istiyor. Bizden yuz bulamazsa kopege dar ediyor dunyayi. Bir kardesi olursa onunla ugrasir en azindan diye dusunduk. Zaten kardesi olmasinin guzeliklerini buyuyunce gercek anlamda hisseder.
Ilk hamileligim gayet kolay gecmisti. Hic bir sey hissetmiyordum, hayatimda bir degisiklik de olmamisti. Hatta doktora gittigimde hep soruyordum, 'orada gercekten bebek var mi?' diye. Pek inanmiyordum hamile olduguma. Zamanla hormonlar degisti, hersey degisti. Dogum yaklastikca, doktora her gittigimde bir agit tutturuyordum. Korkudan agliyordum :) Sonra Turkiye'de bir devlet hastanesinde dogdu Efe. Normal dogumla oldu ve epudral falan da verilmedi bana. Oyle korkulacak da bir sey degilmis. En korkulacak sey bebek bakmasi :) Soyle soyleyeyim, eger bir ay cocuga bakmayi mi yoksa her ay dogum yapmayi mi tercih edersin deseler, her ay dogumu tercih ederim :) Bebege bakmak bana o kadar agir geldi yani.
Dogum sonrasinda anne oldukca yorgun oluyor, belki de daha once hic olmadigi kadar yorgun ve dinlenmeye muhtac. Bununla beraber hic olmadigi kadar da dinlenemeyecek durumda kaliyor. Bebek surekli acikiyor, emzirilmediginde alti degistiriliyor, gazi cikartiliyor, kiyafetleri degistiriliyor, banyosu yaptiriliyor vs. Yani bir emzirmeden oteki emzirmeye kadar yine surekli bebegin isleri oluyor. Ama ben UYUMAK ISTIYORDUM. Oyle yastiga kafami koyunca uyuyamam, uyudummu da 8 saatten once uykumu alamam. Yani Efenin ilk 4-5 ayi perisanlikti benim icin. Dogum sonrasi depresyondan bahsediliyor, sanirim ben boyle bir sey yasamadim. Yani internette yazilanlari cizilenleri okudum, tvde doktorlari dinledim. Ben yorgunluktan oluyordum, yoksa cocugumu da seviyorum ona bakmayi da. Benimkisi katmerli yorgunluktu, depresyona girmeye imkanim yoktu :)
Simdi bakalim cok kurnazim ya, Efe'de tecrubelendim. Insallah kardesi olunca , kayinvalidemin basina yikilacagiz. Once ondan yardim kabul etmiyordum, karismasina izin vermiyordum ama simdi direktifleri verecem, sonra yatip uyuyacagim.
Bu hamileligimi de ilki gibi olur sandim. Hem cocuk hem kariyer yapacaktim. Son ana kadar calisirim diye de dusunuyordum. Ama evdeki hesap carsiya uymadi, en azindan bir sure icin. Bulantilarim ve akabinde cikarmalarim oldu. Neredeyse 4 kilo verdim. Yorgunluktan yataga yapistim.
Babamiz sagolsun cok dogrucu bir adam. Hamileyken bana kesinlikle farkli davranmiyor, zaten daha once de soylemistim, biz romantik bir cift degiliz. O yuzden iki canliyim diye ' aman sirtina yastik, ayagina patik' muhabbetine hic girmiyor esim. Hatta 'ben hamileyim' diye kafasina zorla sokana kadar , her aksam eve gelip, niye yemek yapilmamis diye posta koydu babamiz :) O anladi mi bilmiyorum ama sonunda benim bulantilarim bitti :) Nazimi ceken yok ama ben de ' degil mi ki hamileyim, eziyet etmeliyim' diyerekten sabah 5'te babamizi uyandirip muhtelif yiyecek maddelerinden istiyorum. Tabi hic birini de yerine getirmiyor. 'deli misin, uyu, ben sana yarin alirim' diyor ama unutuyor :)
Simdilik bu kadar, yeniden tariflerime donecegim insallah. Bir de gelecek sefere hamilelik ve kilo ile ilgili deneyimlerimi paylasacagim.
Insallah bebegimizi saglikli bir sekilde kucagimiza aliriz. Insallah bebek isteyen herkesin de gonlune gore verir Allah.

27 comments:

Anonymous said...

Nagehancığım, tebrik ederim hayatım...

Ne güzel bir haber bu :)

sevgiler.

www.misssgibi.com

Yesim said...

Nagehan tebrikler, bir sonraki yazini merakla bekliyor olucam, bizimki de insallah kasim basinda aramizda olucak :)

Disalce said...

canım tebrik ederim.. senin adına çok sevindim....

benim kızımda yalnız büyüyor...bende istiyorum ona kardeş..ara yaşları baya olacak ama napıyım..senin gibi dinleneceğim diye bunca yıl bekledim...halada dinlenmedim sanırım...

baba kısmını anlatırken kendi eşimi okudum sanki..bu kadar vurdum duymaz olamaz insan...

şansımız böyle kardeeeeşşşş....kendi kendimize yaşıyoruz hamileliği...canımız bişeyde çekemiyor...nasılsa fırlayıp alacak bir eş nerdeeee....hihihihi.....

neyse öpüyorum seni..tekrar tebrikler....

DENİZSEFASI said...

hemşerim gözün aydın, umarım rahat bir hamilelik geçirip bebeğini kucağına alırsın.
ben cesaret edemiyorum 2. çocuğa deniz çok kıskanır gibi geliyor.,
sevgiler...

~Semra Mutfakta~ said...

CNMYA NE GÜZEL BİR HABER.SANIRIM EFENE BİR KIZ KARDEŞ GELECEK ,YANİ BÖYLE FARKLI BİRHAMİLELİK GEÇİRMENİN SEBEBİ BU OLABİLİR.TAHMİNLERİM PEK ŞAŞMAZ AMA HAYIRLISINI VERSİN RABBİM.
EŞİN HAKKINDA YAZDIKLARINI OKURKEN GÜLMEDİM DESEM YALAN OLUR.AMA SEN ELİNDEN GELENİ ARDINA KOYMA MADEM ÖYLE İŞTE BÖYLE MİSALİ.
EFEYE KARDEŞ YAPMAKLA DA ÇOK DOĞRU BİR KARAR VERMİŞSİN,EĞER BİRAZ DAHA BEKLESEYDİN BUNU DAHA NET ANLAYACAKTIN.TEK ÇOCUK ,ÇOCUK İÇİN BÜYÜK PROBLEM.
CNM YA DOĞUM İÇİN SÖYLEDİKLERİNİ GIPTA İLE OKUDUM.BEN SÜREKLİ HAMİLE OLMAYI TERCİH EDERDİM ÇOK SEVİYORUM HAMİLELEĞİ ÇOK MÜKEMMEL BİR DUYGU.DOĞUM İSE BENİM İÇİN BAŞLI BAŞINA BİR FACİA ÇOK AMA ÇOK ZOR OLUYOR.
RABBİM SANA KOLAYLIK VERSİN UMARIM EN KISA ZAMANDA ARAMIZA DÖNERSİN NEFİS TARİFLERİNLE.ÖPTÜM CNM.

Feyza Fidan said...

Ayyy kurban olamm yaaa, demek benim şefim çift canlıymışta onun içüün mıtfaklara girip pasta börek yapıp resmini çekemiyomuşş yaaaa..Ay sanki kendim hamile kalmışım gibi oldum birden...Hiç anlatmıyim kendi hamileliğimi zira pehlivan tefrikası gibi bitmez şimdi hihihihihiihhihi...Ay çok da özendim ayoll acep 37 yaşında hamile kalıp 38 doğurmak iyi bir fikirmidirki hihihihi...
Canım Nagehanım benim, inşallah sağlıklı, sıhhatli bir hamilelik geçirirsin ve hayırlısıyla yiğenimi kucağına alırsın.. Bol bol dua edicem burdan sana..Minik mucizene ismi birlikte bulalım tamam mı hihihihihihihi...Seni çook öpüyorum hemide iki kere çook öpüyorum...

HUYSUZBALIK said...

Sevgili Nagehan tebrik ederim.Kardeş gibisi yok hakikaten. Darısı istene herkesin başına. Sevgiler...

Gönül said...

oy oy oy kıyamam ben sana canım benim inşallah efecikten çok daha iyi bir hamilelik ve doğum ve doğum sonrası yaşarsın ...canım benim yorma kendini kocişin çekmiyorsa nazını biz çekeriz.canın bişi istiyorsa söyle gülüm:))) termal don demek bu yüzden kasıma kaldı neyse olsun bakalım hayırlı bi iş için ertelemişsin bende sana söylenecektim kız nie erteledin die meğer bundanmış..hade öpüyorum seni tarif eklemesende sıksık kendinden haberdar et bizleri..cenimize iyi bak yeavrım

Anonymous said...

Tebrik ederim umarım sağlıklı sıhatli kucağınıza alırsınız
Sevgiler

pelin said...

çok sevindim, tebrik ederim.Allah tamamına erdirsin.

aslı'nın mutfağı said...

Sevgili Nagehan, tebrik ederim.. Sağlıklı sıhhatli bir bebek nasip etsin Allah..

pelince said...

Nagehancım çok çok sevindim,tüm zorluklara rağmen anne olmak bize verilmiş en güzel hediye.Allah tüm isteyenlere nasip etsin..
Seni ve eşini tebrik ediyorum.Allah tamamnıan erdirsin diyorum...

Kocaman öpücükler

egeli said...

Nagehan'cım tebrik ederim ,Allah hayır ve sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah....sevgiler

Aybike Ceylan said...

Nagehan'cigim,
Cok tebrik ediyorum, hayirli ve guzelbir hamilelik diliyorum sonuna kadar. Gozunuz aydin olsun.

Sevgiler ve guzel bir gun dilegimle.

DİDEM ÖZCAN said...

Nagehan'cığımmm,

Kocaman ama kocaman tebrikler:))) Aslında akılmdan geçmişti, yeni bir bebek geliyor blog alemine diye:))

Daniel Efe'miz ne kadar tatlı bir ağabey olacak, düşündükçe mutlu oluyorum:))

Sımsıcak sevgiler, öpücükler....

Betül said...

gönülden duydum, geldim, hayırlı olsun canım

Emelin Mutfagi 01(Emel Ceyhun SABIR) said...

Sevgili nagehane guzel bir haber tebrikler:)) vede kolay gelsin, sevgilerimle emel

nagehan said...

Selam Adaşım,

Çok sevindim senin ve Efenin adına...Gerçekden dünyada evlat, anne baba ve kardeşden daha güzel birşey yok bence...Ben de oğluma en kısa zamanda bir kardeş olsun istiyorum, cilt tedavim biter bitmez inşallah....Eşinle ilgili yazılanları okuyuncada sanki kendi kocamı okudum orda...İnan senin eşinle ilgili yazdıklarınla birebir aynı hatta belki fazlası vardır....Bu da Nagehan ların şansı heralde....:)))

Canım benim Allah sana hamilelik boyunca yardım etsin her yönden....
İnşallah hayırlısıyla evladını kucağına alırsın......

Efeni ve seni öptüm
sevgiler
Nagehan

Nilay Cinisli said...

Canımmm Nagehanımmmm,
Hayırlı uğurlu olsun..Allah tamamına erdirsin..Çok sevindim adınıza özelliklede Efeciğimin adına :)
Canım anneler gününü kutlarım..Kucak dolusu sevgiler

Özlem Avcı-mutfaktayimm said...

Anneler gününü en içten dileklerimle kutluyorum.
Sonrasında ise uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü vakit bulupta hayata geçiremediğim KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimi başlatmak istiyorum. Artık yaz yavaş yavaş gelirken, güneş o güzel yüzünü bize göstermeye başladı. Güneşi görüpte pazar kahvaltılarını bir şölen haline getirmezmiyiz ?? Tabiki getiririz. İşte bu etkinliğin amacı da bu. Çiçeklerle dolu bahçe ve balkonlarımızda bütün aile bireylerinin toplandığı bir günde kahvaltı masalarımızı şenlendirecek alternatifleri bu sayfada paylaşmak istiyorum. Dilediğin herşey örneğin; Omlet çeşitleri, şarküteri çeşitlerinin sunum ve hazırlanışı, kolay börekler, kanepeler, kahvaltı tabakları aklınıza gelebilecek herşeyi benimle paylaşabilirsin. Etkinliğim 14 mayıs ta başlıyor bitiş tarihi ise 8 haziran. Bugün den itibaren mail adresime tarifini gönderebilirsin. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğin mailine isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mail atmanı rica ediyorum. Atacağın mail o güzel sayfana uğrayıp harika tarif ve resmini alıp kendi sayfamda yayınlamama sebep olacak. Katılımını bekliyor ve kolaylıklar diliyorum :)

Bu arada sayfamın sağ üst köşesinde göreceğin KAHVALTI ŞENLİĞİ isimli bannerı da sayfanda görmek beni onurlandıracaktır.

Sevgiler...

Aybike Ceylan said...

Anneler gunun kutlu, mutlu ve cok guzel olsun. Daha nicelerine hep birlikte.


Sevgiler ve guzel bir hafta dilegimle..

EZGi :)) said...

anneler günün kutlu olsun canım kocaman sevgiler

SOFRAOZLEMİ said...

.allah hayırlı etsin canım.efe adına çok sevindim.

canın bişi çekerse söle ben hemen yan blogtayım;)

acaba bendemi diye düşünüyorum :S oğlum 8 yaşına girecek ama hala ben karar vermiş değilim :)

isteyen herkese versin rabbim.herşeyin hayırlısı.

sevgilerimle

Anonymous said...

canim harika bir haber verdin bize
tebrik ederim arkadasim
birde cesaretinden dolayi da ayrica kutlarim
bak ben tembelim:) oglusuma kardes dusunemiyorum bile...


sevgilerimle...

www.yenitadlar.blogcu.com

Anonymous said...

Tebrikler, insallah saglikli ve uzun ömürlü bir bebek verir Allah. Güzel bir hamilelik gecirmeni diliyorum, sevgiler.

Cafe Gusto said...

Canımmm tebrik ederim.Sağlıkla sıhhatle doğsun inşallah...sevgiler...

Anonymous said...

nage uzun zamandır yoksun. umarım sağlık sorunlarından kaynaklanmıyordur. adresi kaybetmişim tesadüfen buldum kağıtları karıştırırken.
umarım herşey gönlünce gidiyordur.
sağlıcakla kal.