Wednesday, March 19, 2008

SIYAH & BEYAZ SABLELER

SABLE

MALZEMELER:
(Beyaz icin)
* 225 gram tuzsuz tereyagi
* 1 su bardagi + 2 yemek kasigi seker
* 2 + 1/4 su bardagi un
(Kakaolu icin)
* 225 gram tuzsuz reteyagi
* 1 su bardagi + 2 yemek kasigi seker
* 2 su bardagi un
* 2 yemek kasigi kakao

YAPILISI:
* Kakaolu ve beyaz sableleri ayri ayri hazirladik. Zaten hazirlanmis yeterince un konulmus bir hamura kakao eklemek hamuru olmasi gerektiginden sert yapar.
* Un ve sekeri karistirma kabina aliyoruz. Tereyagini kucuk kupler halinde kesip bu karisima ekliyoruz. Unu ve tereyagini iyice birbirine yediriyoruz.Yag iyice kaybolduktan sonra karisimi hamur haline getiriyoruz.
* Ayni tarifi kakaolu kismi yaparken de kullaniyoruz. Yalniz unu eksiltip yerini kakao ile tamamliyoruz.
* Kakakolu ve beyaz sableyle istedigimiz sekilleri yapip buzdolabinda bir sure dinlendiriyoruz. Genelde dikdortgenler prizmasi ya da rulo seklinde hazirlaniyor sable (biskuvi ya da kurabiye)'ler. Buzdolabinda sertlestiginde dilim dilim kesilip icine yagli kagit yerlestirilmis tepsilerde 165 C derece firinda, kurabiyelerin kenari hafifce renk alana kadar pisiriyoruz.

Sefimiz bize sablelerle dama tahtasi yapmamizi soyledi. Sonra da dilediginiz baska sekilleri yapabilirsiniz dedi. Dama tahtasi gordugunuz gibi farkli renkli silindirleri birlestirmekle oluyor. Diger rulo icinse, iki farkli rengi dikdortgen seklinde acip ust uste koydum ve rulo seklinde sardim. Buzdolabinda beklettikten sonra dilim dilim kestim. Sonra bloglara bakinca gordum ki, benim icadim olan rulo tipi de, sefimizin yapmamizi istedigi dama tahtasi da aslinda pek bir klasikmis. Ben de kendimi, kurabiye literaturune katki yaptim sanmistim :) Dama tahtasinin kareleri artirilabilir ya da azaltilabilir.
Kurabiyeler ve diger konularda cok guzel urunler ortaya cikaran Acemi sef - Esra'nin bloguna mutlaka bakin. Ben de bakip bakip ' alem ne guzel sanat eserleri veriyor' diyerek ibret aliyorum. :)
Kurabiyeleri ben alip geliyorum, cayi hazir etmeyi de Yemek guncesi - Yeliz'e birakiyorum. PDCSE - 19 icin de kolayliklar diliyorum.

13 comments:

Anonymous said...

Ayyy ayyy bende istiyorummmmmmmmm.Nefis görünüyor ellerine sağlık

Anonymous said...

10 nisan 2008 tarihine kadar engüzel pasta yarismamız var katılırmısınız.ayrıntı http://birdemliksohbet.blogspot.com tüm blog ark. Davetlidir. hayırlı cumalar

DİDEM ÖZCAN said...

Canım Efe'min anneciğiii,

Ben acilen tarifi bkliyorumm, cafeye yapsam bunlardan hiç de fena olmaz değil mi:)))

Sımsıcak sevgiler....

EZGi :)) said...

CANIM ÇOK HARİKA BİR GÖRÜNTÜSÜ VAR İNANILMAZDA LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR.ŞU KAHVEMİN YANINDA NEDE İYİ GİDERDİ.ELLERİNE SAGLIK CANIM BENİM KOCAMAN SEVGİLER

Feyza Fidan said...

Şefimmm harikasın valla, damalar tam dama olmuş bacım yaaa..Süpersin..Kocaman öptüm çapaklımla anasınıııı...

SOFRAOZLEMİ said...

bisküviler çok güzel görünüyorlar..ellerine sağlık cnm..
ben daha bu şekilde kurabiye denemedim bakalım bana ne zaman kısmet olacaklar:)..
sevgiler..

Anonymous said...

SELAM mmm ellerinize sağlık enfes görünüyor sableler çayımıda aldım geldim 4-5 tanede yanına sable aldım gidiyorum emeklerinize sağlık tarifinizi aldım yayında katılımınız için çok teşekkürler güzel hafta sonları

gezgincigencler said...

güzelim sableler harika görünüyor, yeni şeyler icat etmene gerek yok.hiç yapmayanları düşünürsek sen zaten kurslara falan katılarak çok büyük katkılarda bulunuyorsun bence.mükemmel görüntü ve enfes lezzeti için ellerine sağlık

sevgiler

pelince said...

Çok güzel olmuşlar,ne güzel lezzetlerle donatmışsın bloğunu...
Şimdi detayları iyice okuyacağım..

Ellerine sağlık..

Aynur said...

cok guzel gozukuyor kurabiyelerin ellerine saglikk

selamlar

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Nilay Cinisli said...

Nagehanımmm canımmm,
Bizleri O kadar memnun ettin ki o güzel samimi içten sesinle ve desteğinle,bilemezsin..Feyza da ben de bu güzel sürpriz için çokkkk teşekkür ederiz...Daniel Efeciğimi ve seni yanaklarından öperim..Kucak dolusu sımsıcacık sevgilerrrr

Aybike Ceylan said...

Ellerine saglik Nagehan, ne guzel olmuslar.

Guzel bir pazar diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

Aybike Ceylan said...

Nagehan'cigim, Simdi Yaman Ayse'den geliyorum, yorumuna gozum takildi da. Cok seveinirim, her zaman beklerim, ne zaman istersen.

Bu arada onumuzde ki hafta esim is icin sizin oraya yani Ottawa'ya geliyor, cocuklarin okulu olmasa ben de takilirdim, sevgilerimi gonderiyorum.