Friday, March 28, 2008

KIZARMIS KALAMAR HALKALARI

CALAMARI FRITTI

MALZEMELER:
* Yikanmis, kagit havluyla fazla suyu kurulanmis 120 gram kalamar
* Sut
* Un
* Yumurta
* Galeta unu
* Yarim bardak ev yapimi mayonez
* Tabasco sosu
* Taze limon suyu
YAPILISI:
* Kalamarlar fotografta goruldu gibi halka seklinde sogranir ve sutun icinde bekletilirler.
* Uc ayri kasede un, cirpilmis yumurta ve galeta unu hazirlanir.
* Kalamarlar once una sonra yumurtaya son olarak da galeta ununa bulanir.
* Kizgin yagda renkleri degisene kadar kizartilir.
* Uzerlerine limon suyu tabasco karisimi damlatilir.
* Mayonezle servis edilir.

KALAMARI

Simdi sira ev yapimi mayonezi ve tabasco sosu anlatmaya geldi.Herseyden once kalamarlari citir citir yuvarladigimi ve cok begendigimi anlatmak istiyorum. Acaba kizartarak kalamarin olan biten besin degerini olduruyor muyuz? Bilemiyorum ama ozellikle aci sosla harikaydi. Mayonezsiz ama sadece aci tabasco sosuyla yedim. Aciyi sevmem ve yiyemem ama , aci oyle bir sey ki ishtahi aciyor, yedikce yemek istiyor insan.

13 comments:

EZGi :)) said...

canım en sevdiğim mezeyi yapmışsın ben bayılıyorum ellerine saglık kocaman sevgiler

Anonymous said...

Nagehanım bayılırım kalamara...

hiiiç besin değeri gitmiyordur. :))) yiyelim böyle.. :)

Bu sırada acı sosun tarifini merak ettim doğrusu.

sevgiler.
www.misssgibi.com

Anonymous said...

balıkla hiç arası olmayan ben bu lezzet karşısında hep eğilirim çok güzelll
sevgilerrr

Feyza Fidan said...

Şefimmmm, deniz ürünlerini sevmem, ama kalamar tavayı çok severim tabii sarımsaklı bi sosla servis ediyolar buralarda..Senin sosta sarımsaklımı değilmi ona göre yapıyim :)))
Bak görüyonmu bugün uyuzluğum nasılda üstümde hihihihiihihih...Kaprisliyim yani, accık nazımla oynasan ölürmüsün ayol :)))
Canım arkadaşım, seni heeeç görmedim emme çok seviyom, Efemide tabi..

aslı'nın mutfağı said...

Kalamar sevilmez miii! Ellerine sağlık, çok leziz görünüyor..

Cafe Gusto said...

Ege'nin en sevdiği şey kalamardır.Ama Türkiye'de kalamar tarator sosu olmasan yenmez.Yani onlar kurufasulye-pilav gibi ikilidir.Ellerine sağlık..sevgiler...

www.illedeyemek.com said...

eline sağlık canım çokta güzel görünüyor,sevgilerimle....

Aybike Ceylan said...

Nagehan'cigim,
Ellerine saglik, cok guzel olmus. Ben de cok severim kalamari, bulursam yapmali.

Esim dondu, sizi aramis aramak icin ama ulasamamis, ilgine tekrar cok tesekkur ederim.
Guzel bir hafat sonu diliyorum.

emineninemekleri said...

Nagehancim, canim denizden ne cikarsa yerim diyenlerdenim ve yine bunuda yerim bayila bayila.........
Ellerine saglik canim benim

Kocaman öpüyorummmmmmmm
Emos

Betül İnce said...

Kalamarı, aslında deniz ürünlerini çok severiz. Kalamar için öyle çok kızartma karışımı tarifi denedim ki hiçbirinde bu görüntü olmadı, o yüzden yazdım. Ellerine sağlık.

Sevgilerimle.

Anonymous said...

ben hep kalamar alır,kızartır ama beğenmezdim. canım bacım senin sayende artık kalamar yapabileceğimi düşünüyorum.teşekkürler bacııımm.en kısa zamanda deneyeceğim.efeciğimi kucaklıyorum.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) said...

Nagehancım sabah dışarı çıkmadan önce blogları turluyordum. Kalamarları böyle iştah açıcı görünce hemen alışveriş listeme kattım :) Şimdi koca bir mideyle oturuyorum oturduğum yerde :)))

lezzetyolculugu said...

İşte budur.Ellerinize sağlık yemeyi çok seviyorum ama ne yazıkki pişmemiş hiç bir deniz ürününe balık dahil dokunamıyorum.Eşim yaparsa yiyoruz.Artık tarifi eşime veririm yaprsa midemiz bayram eder yapmassa herzamanki gibi dışarda yiyip idare ederiz.
Sevgiler