Wednesday, February 27, 2008

BIFTEK / SEARED FLAT IRON STEAK

SEARED FLAT IRON STEAK

Okulda elimize sadece malzeme listesi veriliyor. Sefimiz nasil yapacagimiz anlatiyor ve biz de malzeme listesinin yanina not aliyoruz yapilisini. Gerci simdilerde sefimiz , nasil yapmamiz gerektigini pek soylemiyor, biz yaptiktan sonra elestiriyor.
En cok da bu tarifleri bloguma yazarken ogreniyorum. Daha dogrusu ogrenmeden gectigim konuyu fark edersem yeniden uzerinde duruyorum. Yukarida ve asagida gormus oldugunuz etin Turkce karsiligini bilmiyorum. Bu konuda sefim yardimci olamaz :) Bu parcasi her ne ise, bir hayvanda sadece bir tane olurmus. Bir de 'worcestershire' diye bir sos var, o konuyu da netlestireyim.
Yukaridaki fotograf benim hazirladigim tabak. Benim etim herzamanki gibi fazla pismis, yani takdir almadi.Asagidaki et ise orta pismis, yani burada cokca tercih edildigi haliyle arzi endam ediyorlar.
Tarifi , sefimle gorusup en kisa zamanda ekleyecegim. Tabaktaki salata 'pickled red onion salat( tursulastirilmis kirmizi sogan salatasi:))), ve karbonhidrat deposu 'tatli patates kekleri'.

SEARED FLAT IRON STEAK

MALZEMELER:
* Dananin bel bolgesinden biftek
* Et suyu
* Worcestershire sos
* Tuz, karabiber
* Sivi yag
YAPILISI:
* Biftekler tuz ve karabiberle tadlandirilir.
* Iyice isitilmis tavanin icine bir miktar siviyag alinir. Hemen ardindan bifteklerin her iki yuzu de guzelce kizartilir
* Etlerin uzerine , biftekleri tam olarak kapatmayacak kadar et suyu dokulur.
* Onceden isitilmis 175 derece firinda 3-5 dakika pisirilir.
* Servis ederken uzerine worcestershire sosu dokulur. Bu sosun tadi tatlimsi sirke gibi.

PICKLED RED ONION SALAD (Tursulastirilmis kirmizi sogan salatasi)

MALZEMELER:
* 2 adet mor sogan
* 3 dal yesil sogan
* 1 Turk kahvesi fincani elma sirkesi
* 3 tatli kasigi seker
* bir tutam dogranmis nane
* bir tutam dogranmis maydanoz
* 150 gram bebek ispanak ( bu ispanak sadece yaprak seklinde. Yikanmis, kurutulup paketlenmis ve kullanima hazir olarak marketlerde satiliyor)

YAPILISI:
* Minicik dogranmis mor sogan , sirke icinde 20 dakika bekletilir.
* Ispanak haric diger butun malzemeler kucuk kucuk dogranir.
* Once seker soganli sirkeli karisima eklenir. Sonra butun malzemelerle birlikte harmanlanir.
* Ispanagi dogramaya gerek yok, zaten yapraklari kucuk.
* Bu salata servis yapilmadan 5 dakika once hazirlaniyor. Ya da hazirlanir hazirlanmaz servis ediliyor , diyebiliriz. Aksi halde yesillikler tursu haline gelir.

Etin yaninda cok guzel bir yesil salata oldu. Seker sirkenin keskin tadini bastirmak icin kullaniliyor, sekerde bir miktar indirime gitmek mumkun olabilir ama hic kullanmazsak sirkenin tadi rahatsiz edici olabilir. Afiyet olsun.

TATLI PATATES KEKI

MALZEMELER:
* Yarim kilo tatli patates
* 2 yumurta
* 2 yemek kasigi un
* 2 yemek kasigi parmesan peyniri

YAPILISI:
* Tatli patatesin fotografini cekmeyi unuttum ama internetten bir fotografini buldum, burada Tatli patatesler soyulup rendelenir.
* Rendelenmis tatli patatesler, geri kalan butun malzemeyle karistirilir.
* El ile ya da herhangi bir kalipla sekil verilir. Tavada her iki yuzleri de kizartilir. Yagli kagit serilmis firin tepsisinin icinde, 175 derece firinda 3-5 dakika daha pisirilir.

SEARED FLAT IRON STEAK

13 comments:

Gönül said...

yeavrımmm bebişimmm çapaklumuzun anası:))) bu et ne şimdii kasaba gidip ne dicezzz ehehehehe hayvanda bir tane bulunurr hadi ver ver ver:))) ne lezzetli görünüyor..ya neden az pişmişi makbul oluyor valla parise gittiğimde bonfile yeyim dedim anaaa bi kestim yemek için kanlar akıyor böğğğğğğğ....hatta çiğ kıyma yendiğini bile duymuştum :)))) ay ben az pişmiş yiyemem pişcek kardeşim....bebişimmmm alttaki sunumların hangisi şefe ait ay annamadım okudumda:))) annasam şaşardın dimi:))) hade öpüyorum seni veee efemiiiii.....sevgilerimle bebişim

NiNo said...

off harika bir goruntu bu sahane olmus canim ellerine saglik

NiNo said...

caniim ben biliyorum wiltonun sitesini ama turkiyeye gelkene kafar cok kargo odendigi icin bole malesef ben buradayada istesem kargoyla inan cok daha pahali olurdu o yuzden turkiyeden aliyorum yapacak baska bir yol yok canim

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) said...

Nagehancım bir etobur olarak ağzımın suyunun aktığını söylemeliyim. Bu etten burada bulabilirim sanırım, yarın bir bakayım. Bu arada karaköy poğaçasının yapılışının videosunu dün ekledim, istediğin zaman bir göz at olur mu?
Sevgiler,
Esra

SOFRAOZLEMİ said...

canım bu yemek tam oğluşuma göre olmuş..ne şanslısın yemek kursuna katıldığın için..bende çok istiyorum ama erteleye erteleye bi hal oldum bakalım kısmet ne zaman:)
ellerine sağlık cnm.nefis görünüyor.

Cafe Gusto said...

Nagehannnnn en alttakini almayayım.Henüz hayvancağız bağırıyor ölmemiş ayol bu..Nasıl seviyorlar az pişmişi hiç anlamam.Üstelikte bakteri üretmeye çok müsait.Ama senin pişirdiğin tam Türk damak tadına uygun olmuş.Şefine söylersin benim ki daha çok beğenildi diye:)))
Ellerine sağlık sevgiler...

Anonymous said...

E masallah enfesss ellerine sağlık

Anonymous said...

DUYURUUUUUUU…….
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "17"



PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 17 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.........

------------------------------------------------------------------------------------------

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;01.03.2008--09.03.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ*** http://sefertasi.blogcu.com ****
Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH.TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ "16" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......

DİDEM ÖZCAN said...

Nagehan'cığımmm,

O alttaki resmen çiğ değil mi yaaa:)) Yok yok ben yukardankinden istiyorum:))

Ellerine sağlık canımmm,

Efe'ye ve sana kucak dolusu sevgiler.....

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan said...

Dogrusu burada makbul olan etin ala sulu pismis olmasi. Hatta 'blue meat' iyice az pismis ete deniliyor. Yani eti atese yalandan bir gosteriyorlar, o kadar.
'orta pismis et' ise, firindan cikardigimizda uzerinde etin kirmizi suyu olmali. Bu su bize biraz kan gibi gorunuyor.

Ben bu az pismis dedikleri ama bence cig olan eti denedim, cunku biz her yaptigimizi denemeliymisiz. Tadi bildiginiz cig et :) Boyle tercih ediliyor ne yapalim. Butun ulkenin damak zevkini degistirmeye calismak yerine, pisirme suremi kisaltacagim insallah.

Anonymous said...

Canım Nagehan,

Az pişmiş et ağız tadımıza uymuyor millet olarak :)) Hocaya bunu söylemek lazım :)))))

Ellerine sağlık hayatım. Valla ben pişmişine bayıldım.

O soğanlı yapılan şey pek dikkatimi çekti. Deniycem..

www.misssgibi.com

İlker Ergin said...

canım bari biraz daha pişseydi hayvancık hala konuşuyor sanki ayol :))))onlara afiyet olsun hayatım.biz mümkünse şöyle barbeküde iyice pişmiş et alalım.öptüm canım .sevgiler.

Anonymous said...

Well written article.