Monday, February 11, 2008

SARMISAKLI PATATES PURESI / GARLIC MASHED POTATOES

Garlic mashed potatoes

MALZEMELER:
* Patates
* Sarmisak
* Tereyagi
* Sut
* Tuz, karabiber

YAPILISI :
Patatesleri soyuyoruz, eger cok vaktimiz varsa , patatesleri tum tum hasliyoruz. Soyulmus sarmisaklar da bu esnada ekleniyor.Eger kucuk parcalara ayirirsak, patatesler cok su ceker ki bu istenilen bir durum degil. Patateslerin uzerine soguk su koyup hasliyoruz. Su patatesleri pisene kadar tamamen kapatmali. Eger suyun yuzunde kalan bir parca olursa, pure yaparken sert kalacaktir. Patatesler yeterince yumusadiktan sonra, sarmisaklarla beraber patates ezicisiyle ya da fotografta gordugunuz mutfak robotunda eziyoruz. Krema kivamina gelene kadar sut ve tereyagi ekliyoruz.Tuz ve karabiber damak zevkinize gore. Sicakken pure krema gibi oluyor, soguyunca sertlesiyor. Ayrica sarmisagin da bu kadar guzel lezzet verecegini tahmin etmezdim. Et yemegiyle servis ediyoruz.

12 comments:

Disalce said...

evet et yemeklerinin yanına harika gidiyor...

ellerine sağlık....

muck....

DİDEM ÖZCAN said...

Canım,

Patates, sarımsakla birleşir de güzel olmaz mı? Ellerine sağlık canım,

Sevgiler.....

PAPATYA PRENSES said...

Patatesin her türlüsüne bayılırım:)
Ellerinize sağlık

Gönülünce Lezzetler said...

Sarımsağı zaten çok severim bu şekli ile nefis olduğuda kesin.Yemeğin yanına da nefis gitmiş.Ellerine sağlık arkadaşım...

Feyza Fidan said...

Aaaaaa hakkaten tam et yemeği yanına yakışır bu şefim değil mi :))) Ben senin şefini tanımam valla benim şefim sensin :)))
Ellerine sağlıkkk...

Aynur said...

patates püresi hic yapmadim hep istedigim halde.hatta bitane hazir aldim ama denemek icimden gelmiyo kötü olcagini dusundugum icin.hazir denediyseniz hic beni bilgilendirirseniz sevinirim:)

elinize saglik

Sevgiler

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Tijen said...

Ben patates ezicisi diyorum. Bende var bir tane, metal. Çok seviyorum. Patates, balkabağı vs çorbası yaparken de onunla eziyorum sebzeleri.

Tatli Hatiralar said...

ben de pure yapiyorum surekli ama hic sarimsak koymak aklima glmemisti muhakkak deniycem :) sevgilerimle :)

Anonymous said...

Ben rostonun yanında servis yapıyorum ama sarımsaklı denememiştim hiç.Denenecekler listesine alındı ellerine sağlıkk

Kevser - Elda'nin Annesi said...

Canim,
bu patates püresi süper birsey olmus, yani ben öyle zahmetli ev yapimiyla hazirlamiyorum, posetinden hopp kaynamis süt-su karisimin icine öyle yapiyorum. Etlerin yaninda da nasil güzel gider bu nefis püre simdi, ayyy cok canim cekti simdi gece vakti.

Etler de püre icin de ellerien saglik diyorum, hersey harika olmus.

Selamlar ve öptüm canimcim..

Aybike Ceylan said...

Ellerine saglik, buradan harika gorunuyor, nefis olmus.

Sevgiler.

aslı'nın mutfağı said...

Ellerinize sağlık Nagehan Hanım, patates püresini çok severim, fakat sarımsakla hiç denememiştim.. Bu güzel fikir için teşekkürler!