Friday, February 8, 2008
GREEK SALAD
MALZEMELER :
* Domates, salatalik, kirmizi biber, yesil biber, kirmizi sogan
* Kalamata zeytini, feta peyniri
* Vinaigrette
* Kuru oregano, tuz, karabiber
YAPILISI:
Greek salatada malzemeler iri iri dogranmali. Butun malzemeler 1,5 cmlik kupler halinde dograniyor. butun sebzelerin buyuklukleri esit olmali. Feta peyniri de bizim Edirne peyniri, o da sebzelerle ayni boyda olmali. Zeytinlerin cekirdeklerini cikartiyoruz, cunku yemek yerken zeytin cekirdegi cikarmaktan kaynaklanan kotu bir goruntuye izin vermemek icin.
Vinaigrette tarifinde anlatmistim, yag ve sirke bulusmasina vinaigrette deniliyor. Bu salata icin 2 olcu kanola yagi, 1 olcu kirmizi sarap sirkesi kullaniliyor, baharat olarak, tuz , karabiber ve oregano kullaniyoruz. Oregano yoksa kuru kekik de olabilir. Afiyet olsun
Tanistirayim, "Kalamata zeytini". Zeytin sevmem ve yememem, buna ragmen denedim. Bu zeytin gercekten guzel, hayatimda ilk denedigim zeytin bu olsaydi belki su anda zeytin yiyor olabilirdim, neyse takdirimi ve sevgimi kazandi kendileri. Zeytinin cekirdeklerini cikartirken, sivri kismi dograma tahtasinda agaca tutunan kismi yukari gelecek sekilde tutup bastiriyoruz, cekirdegi cikiyor.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
KAHVALTIDA YENİLE BİLİR ENFESS GÖRÜNYOR.ÇOK SEVERİM BU TARZ SALATALARI.ELLERİNE SAGLIK CANIM
KOSKOCAMAN SEVGİLER
burada cokca tuketilen bir salata bu sanirim yunanistanla arnavutlugun komsu olmasindan etkilenilmis :) burada normal salata yapan yok zaten bir restorana gidince karisik salata dediginizde bunu getirirler :) afiyet olsun canim
Cancağızım ne güzel olmuş bu salata böyle..Valla harika bir görüntü..Ellerine sağlık...Çapaklı oğluşunun yanaklarından ısırırım..İkinizide öptümm...
Renklerin uyumu harika olmuş,ye beni diyor adeta...
Post a Comment