Saturday, February 16, 2008
GNOCCHI
MALZEMELER:
* 1.3 kg patates
* 45 gr tereyagi
* 2 yumurta
* 225 gr un
------------
* 60 gr tereyagi
* 60 gram rendelenmis parmesan
* yarim demet maydanoz (ya da oregano / reyhan)
YAPILISI:
* Patatesler yumusayincaya kadar firinlanir(ya da haslanir). 175 C (35o F) firinda. Patateslerin ici alinip mikserde karistirilmaya baslanir.
* Un, yumurta ve tuz eklenir. Hamur biraz ele yapisir halde olmali. Fotograftaki gibi sekil verilir. Sekillendirirken mumkun oldugunca az un kullanilmali. Aksi takdirde sert olurlar ki istenilen bir durum degil.
* Sekil verilen hamurlar kaynayan tuzlu suya atilir. Suyun ustune cikanlar pismitir, suzgecle karistirma kabina alinir.
* Uzerlerine rende peynir, maydanoz ve tereyagi koyulup karistirilir.
* Italyan mutfagindan gelen GNOCCHIler servise hazirdir, afiyet olsun.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
Şefim yaaaa beni kandırdılarmı o zemannnnn..Gnocchi böylemüdür küne??? Ben netten tarif almıştım, Nilayın (Kitchen o'clock)sayfasına o zaman yapmıştım..Amma böyle deildiiiiii..
Bu başka o başka bir gnokçiiiiii :)))
Ellerine sağlık canım benümmm, öpüyorum...
Cok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.
Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.sevgiler...
Ellerinize sağlık :) deneyemediğim tek tarif...nedense mantı açmak kolay gelirken bu zor geliyor tuhaf :)
Post a Comment