Saturday, February 16, 2008

BROKOLI / BROCCOLI STIR FRY

BROCCOLI STIR FRY
MALZEMELER:
* 1 bas brokoli
* 2 dis sarmisak, ince ince dogranmis
* Pul biber
* Kanola yagi
* Tuz ve karabiber
YAPILISI:
* Brokoli cicekleri fotograftaki gibi dogranir
* Kaynayan suya atilir, 2-3 dakika sonra brokoliler hafifce yumusadiginda, sicak sudan soguk suya alinir.
* Tavada siviyagda ince (slice) dogranmis sarmisaklar bir dakika boyunca karistirarak pisirilir.
* Sudan cikartilan brokoliler tavaya alinir, bir kac dakika da brokoliler pisirilir
* Tuz, karabiber ve kirmizi pul biberle tatlandirilir.

Brokolilerin yumusakligi yenilebilecek kadar yumusak ama bir parca da gevrek olmali. Yani suda haslama suresini uzun tutmamaliyiz.Brokolilerin daha guzel bir fotografi yok, cunku cektigim diger fotograflar kuyrugu titretmis. Kievski ve gnocchinin yaninda garnitur olarak servis ediyoruz, afiyet olsun.

5 comments:

Kevser said...

Selam canim,
harika bir tabak hazirlamissin yine, ellerine saglik diyorum.
Sade haliyle biraz monoton olan tavuk gögsünü de cok güzel bir sekilde renklendirmissin bu pane olayiyla, bir dahaki sefere bende mutlaka denemek isterim.

Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve öpüyorum..

ezgi uğurlu said...

canım yaaa bu nasıl bir tabaktır böyle.resmen bittim.çok iştah açıcı enfe bişi olmuşşş.elerine saglık canım benim kocaman sevgiler

pelincelezzetler said...

Gece bu blogları dolaşmak hiç iyi bir fikir değil:)) Bu nasıl bir fotoğraf uzanıp yemeği alıcakmışım gibi...Nefis olmuş.
Ellerine sağlık.

disal said...

yine yaptın yapacağını..gece gece iştah açıcı bir tabak daha..

ellerine sağlık....

nefisss...

ilker'in mutfagi said...

canım harika olmuş.bayılırım brokoliye.ellerine sağlık.sevgiler.