Saturday, January 26, 2008

JAPON PATLICANI

Muthis bir lezzet. Ilk once bu patlicani, cok degisik sebzelerin bulundugu bir markette gordum, ' ne o oyle , soluk beniz, kesin hormonludur bu ' dedim. Sonra Lama'nin sayfasinda bahsedildigini gordum, ikna olmadim.

Bir aksam, chinesse buffet (cinlilerin acik bufesi)'de bulabildigim, ve bana tanidik gelen nadir sebzelerden bu patlicanla hazirlanmis bir yemek gordum. Ilk kez orada tadina baktim. Aramizdaki ask boyle basladi, o gun bugundur, done done firinda patlican, kofteli patlican, patlican musakkasi vs yapip duruyorum, yakinda bu patlicanla yapilmis bir yas pasta tarifi verirsem sasirmayin :)

Kesinlikle aciligi yok, kabugunu soymadan kullaniyorum. Patlicanda bulabileceginiz bazi olumsuz ozellikler silinmis, geride iste bu JAPON PATLICANI kalmis.
Turkiye'de bulunur mu bilmiyorum, bulabilirseniz mutlak deneyin, bulamazsaniz, Kanada'ya bize buyurun.

4 comments:

Feyza Fidan said...

Merhaba,
Bu japonlardan var burdada, ama adı japon deil..Bende patlıcana bayılırım..Her yemeğini sever ve üstelik yapıp patlayana kadar yerim :))
Bu arada merakımı mazur gör, Daniel kim, Efe kim, ben kimim hahahhahaha...Ay anlamadım valla, uykumu alamamışım üstüne afiyet..Artık sıkça görüşeceğimiz için profiline vakıf olmaya çalışıyorum :)))
Sevgiler..

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan said...

Daniel Efe benim oglum. Bir de kizim var onun da adi Lucky. Kizim daha buyuk, dort ayak uzerinde havliyor , oglum kucugum, o iki ayak ustunde, kizima cektiriyor ama bende sevgileri ayni. O yuzden profilime koydugum resim simdilik kizimin annesi halim. Daha fazla kafa mi karistirdim yoksa aciklayici mi oldum bilemiyorum :)

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan said...

bu counterlarin her biri bir telden caliyor. biraz daha zaman taniyacagim onlara, sonra bir kismi cope. turkce olan counter, ben sayfayi yeniledigimde beni de ziyaretci gibi kabul ediyor. dunya seklindeki counter , guzel gorunuyor ama , dogru hesapladigini sanmiyorum, asagida tek basina duran tek cizgi counter, o zaten ise yaramaz, ben ondan daha dogru sayarim, vsvs :)

Gönül said...

bu japon işlerinden bende alıyorum burda...benimde en sevdiğim lezzetler arasında gelir patlıcar...he ben soracaktım efe kim danıel kim die sihürlü gepçe benden önce davranmış ve sormuş ahahahahaha......sevgilerimle