Thursday, September 20, 2007

FOCCACIA











3 comments:

zerrin - misss said...

Merhaba,

çok severim foccacıayı. Hele kurutulmuş domates varsa...
:)

Ellerinize sağlık.

Bu sırada sayfamdaki blog manşetden haberiniz var mı? Sizi orada görmek beni sevindirir.

Sıcacık sevgiler..
www.misssgibi.com

ZEYNEP said...

Foccacianın ne olduğunu bilmiyorum :( ama hoş birşeye benziyor..Tarifini yazmayacakmısın bunun?

DANIEL EFE said...

Bunun tarifini yazamam :) cunku bilmiyorum, Bizim italyan usta bunu COK SUPER yapiyor, ama asla ve asla bir sirrini vermiyor. bolca zeytinyagi kullandigina sahidim, ve mayalanmak icin gereken isiyi korumak icin, tepsi raflarina elbise bile giydiriyor, hamuru yanilmiyorsam yagla yoguruyor, hatta sadece parmak uclarini kullaniyor. firina attiktan sonra ara ara cikarip fircayla yagliyor. Ama sonuc 3-4 cm kalinliginda sunger gibi ayni zamanda yumusacik, pamuk gibi, harika bir sey cikiyor. bir foccaciayi alip bir seferde yiyordum, birakmak imkansiz cunku. domatesli, keci peynirli ve zeytinli foccacialar yapildigini biliyorum. Benim yaptigim yogun internet aratirmalari sonucunda , sefin yaptiginin onda biri kadar oldu. Fotograflardan birinde, bakin nasil sunger gibi oldu diye gostermek istedim ama , elime zoom yapmisim. Bir elle foccaciayi tutup diger elle fotograf cekince boyle oluyor :)