Tuesday, January 20, 2009

BAYRAM HEDIYESI

DSC06962
Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba
Bayramdan iki gun once LARA ismini verdigimi bir kizimiz oldu.3 kilo 920 gram (kiloyla bebek hesabi:))) Boyunu bilmiyoruz, burada olcmuyorlar, onemli bir bilgi degilmis, bence de oyle. 1 hafta sonra aile doktorumuza gittik,orada olctuler, 54 cm cikti ama bence bir kiz bebek icin uzun bir boy. Yanlis olctuklerini dusunuyorum, zaten dedigim gibi gerekli bir bilgi degil.
Aile doktorunda bizi bos yere tedirgin etmeye calistilar, cunku ilk gittigimizde bebek sadece 10 gram kilo almisti. Gunde 20 gram normalmis.Ilk iki hafta, iki uc gune bir doktora gittik, kilo olcumu icin. Aslinda ben endiseli degildim, kilo almazsa almasin, nasilsa ilerde vermek icin ugrasacak :)Sonunda ilk ayini cok iyi bir kilo artisi ile tamamladi, aile doktorumuz da rahatladi, biz de. Mashallah deyin, nazar olmasin. Mashallah demeyenin bashi bitlensin :)
Ismi konusunda cok kararsiz kaldik. Hatta hastanede bebek dogduktan sonra ismine karar verdik. Resmi olarak bildirdigimiz ilk ismi SOFIA. Isim annemin vetosuna ugradi, biraz da benim icime sinmemisti. Hastaneden eve gelince dusunduk tasindik, bebishin ismini degistirdik. Haliylen evraklari da yeniden degistirmek icin babamiz hastaneyi bir kez daha boyladi.
Kizimiza babasiyla donusumlu olarak bakiyoruz. Ben sut verip ya uyuyorum ya baska islere bakiyorum., esim gazini cikartiyor. Esim yorulunca ben aliyorum,o evin kucuk prensiyle zaman geciyor.Derken derken bebegin fotografini cekemiyoruz bir turlu. Gorev gibi bir kac fotografini cektik o kadar. Ben aslinda onun, karni doyup da agzinin kenarinda bir sut damlasiyla fotografini cekmek istiyorum. O anini yakalarsam ki cok zor, sut veren ben oldugum icin, o fotografini bu iletiye ekleyecegim.
Hamileligim ilk 11 haftasindan izne ayrilana kadar gecen surede cok yogun calistim, Kimi zaman gunde 16 saat. Aylarca sabah 4'te ishbashi yaptim. Sabah 4;ten aksam 7'ye kadar calistigim oldu. Bu yuzden bilgisayarin basinda cok az zaman gecirebildim. Ve ozur dileyerek, herkese esit davranmak adina,kimseye mesaj ya da yorum yazmadim. Aslinda tesekkur etmem gereken cok kisi var. Herkese buradan cok tesekkur ediyorum.Seytanin bacagini kirdim, aylar sonra ilk iletimi yazabildim, bir sonraki iletimde 'kilo alimi ile ilgili deneyimlerimi' anlatacagim, inshallah
DSC06735

12 comments:

Anonymous said...

nagehancığım, hoşşgeldin.

Yavru kuş Laracıkta hoşgelmiş. :)

Efe kardeşine alıştı mı?

Öperim yanaklarınızdan sımmsıcak sevgiler Kıbrıs'tan.

Bu sırada maşalllah maşallah diyerek gidiyorum bitlenme durumu olmasın.. hehe

Anonymous said...

alah analı babalı büyütmek nasip etsin arkaşım çok güzel bir bayram hediyesi olmuş maşallah diyorum hoşcakal

aslı'nın mutfağı said...

Sevgili Nagehan, hayırlı uğurlu olsun, Allah analı babalı büyütsün güzel kızınızı.. Maaşallahh :)

Anonymous said...

Nagehancim,
hosgeldin, kendini özlettin. Laracik da dünyaya hosgelmis. Iyi olmasina cok sevindim. Tütütü masallah diyorum :) Fotograflarinizi da bekliyorum.
Sevgiler

Aybike Ceylan said...

Nagehan'cigim,
Hosgeldin. Bebeginiz hayirli ve ugurlu olsun, allah anali babali buyutsun.
Tariflerini ve haberlerini 4 gozle bekliyor olcagiz.

sevgiler

İlker Ergin said...

Canım hoşgeldinizzzzzz.Hayırlı uğurlu osun.Gözünüz aydın olsun.Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin.Ne güzel sen atlattın.Ben yeni başladım...Bizde Efe'ye yeni bir minik bekliyoruz,ve inanılmaz zor günler geçiriyorum canım.Yeni ve güzel haberlerinizi bekliyorum.
Güzel Lara'yı mis kokan ayaklarından öpüyorum:)))Senide tabiki...Sevgiler canım...

Feyza Fidan said...

Anacımmm Nagehanım gelmiş yaşasınnnn :)))
Canım benim hoşgelgin, demek yeğenimi doğurdun sonunda :))) Oy benim prensesim kimbilir ne güzel kokuyordur şimdi..Benim yerime bol bol öpüver gıdısından..
Efecim napıyor, inşallah çok fazla tasalanmamıştır bu durumdan :(( Onuda çok öp yerime..
Seni dört gözle bekliyoruz arkadaşım, artık elmalı turtamı olur başka canının çektiği bir şey mi olur söylemen yeterli :))
Çok çok öpüyorum seni...

sarımutfak-hande said...

cnm çok şirin maşallah hayırlıolsun allah analı babalı büyütsün
sevgilerimle

Anonymous said...

Masallah, masallah, masallah...
Allah bagislasin, anali babali büyütsün insalla. Cok tatli maaaasallah.

DİDEM ÖZCAN said...

Negehan'cığım,

Çok geç gelmiş bir Hoşgeldin de benden yeni bebeciğe ve sana.. Umarım sağlıkla, neşeyle, umutlarla, başarılarla geçecek bir ömrü olur minik Lara'nın.. Efe'ciğe öpücükler..

Sımsıcak sevgiler....

DENİZSEFASI said...

hoşgeldin arkadaşım. minik laracık da hoşgeldi, maşşallah diyelim bebişe.

sevgiler...

nagehan said...

Adaşım merhaba,kızın çok tatlı maşallah...Allah her iki evladına da güzel ömür versin inşallah....